17. april 2021
Under dansker-jeopardy blev der vist billeder af brændende bålhekse og folk, der var overdængede af kanel. Deltagerne skulle så bagefter gætte, hvad det betyder i Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Under dansker-jeopardy blev der vist billeder af brændende bålhekse og folk, der var overdængede af kanel. Deltagerne skulle så bagefter gætte, hvad det betyder i Danmark.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En guide i at forstå danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En guide i at forstå danskerne
Opdateret 21. september 2017 kl. 22:40
Kalundborg - 21. september 2017 kl. 22:38
Af Søren Kloster Sørensen

I Danmark kommer man klokken otte nul dut, hvis man er inviteret til klokken otte. Kommer man for tidligt, så venter man pænt i bilen, indtil klokken slår otte - og Gud nåde og trøste dig, hvis du kommer fem minutter for sent.

Sådan er en af de uskrevne regler for etikette og god tone her i landet, og det blev udlændinge bosat i Kalundborg torsdag aften klogere på, da den amerikanske journalist og foredragsholder Kay Xander Mellish holdt foredrag på vandrerhjemmet i Kalundborg.

Kommunens bosætningsteam var værter for kulturmødet, og de havde inviteret udvekslingstuderende på gymnasierne, udenlandske medarbejdere fra byens virksomheder, folk fra Sprogskolen og de nye internationale studerende fra Professionshøjskolen Absalons ingeniøruddannelse til at lære mere om normerne i den danske kultur.

Med glimt i øjet gav hun de fremmødte humoristiske eksempler på, hvad man gør og ikke gør over for danskere.

- Har I prøvet at sige godmorgen til nogen efter klokken 9? Den går bare ikke. Folk tror, I gør grin med, at de lige er stået op, lød det blandt andet fra foredragsholderen.

Efter foredraget blev der leget lege - et jeopardy-spil om danske værdier samt en leg, hvor udlændingene skulle svare på, hvad de troede danskere ville svare til konkrete spørgsmål.

Et af dem lød: »Hvilken dessert er danskernes foretrukne?«.

Hertil blev der svaret »rødgrød med fløde« - så lidt har da sat sig fast.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk