17. september 2019
Hør om pigerne på Sprogø - et stykke af Danmarks gruopvækkende historie. Det var i disse bygninger, pigerne boede. Privatfoto
Hør om pigerne på Sprogø - et stykke af Danmarks gruopvækkende historie. Det var i disse bygninger, pigerne boede. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En gruopvækkende historie fra Sprogø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gruopvækkende historie fra Sprogø
Kalundborg - 20. marts 2019 kl. 18:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er mange myter om Sprogø, for kun overlægen havde ret til at udtale sig, så der er megen tavshed om det, og deraf opstår myterne. Interessen for Sprogø-pigerne har fået fornyet interesse efter filmen »Journal 64«, som på baggrund af Jussi Adler-Olsens bog af samme navn, tager udgangspunkt i et stykke mørklagt Danmarkshistorie. Denne mørklagte del af vores historie er der lavet et foredrag om.

Foredraget kan høres den 9. april kl. 19 i Røsnæs Forsamlingshus, Søbakken 7. Tilmelding sker via www.kalundborglif.dk eller Dagli'Brugsen i Ulstrup. Billetterne koster 80 kr., og det er inklusiv kaffe og kage.

- Carsten Egø Nielsen er en populær foredragsholder, så det anbefales, at man ikke venter med at købe billetter. Carsten Egø Nielsen er uddannet historiker fra Odense Universitet. Han har skrevet talrige lokalhistoriske artikler, og holdt mange foredrag om forskellige emner, oplyser faglig koordinator, Stine Veisegaard.

Rystende beretning
Foredrag er en rystende beretning om anstalten på Sprogø, som fra 1923-1961 fungerede som opholdssted for dem, som datidens samfund anså for »moralsk defekte« kvinder.

Til foredraget i Røsnæs Forsamlingshus vil Carsten Egø Nielsen kommer ind på øens historie, om baggrunden for, at man fik anstalten, lidt om oprettelsen og om hverdagen for pigerne. En rystende og helt utrolig beretning. Hele foredrag er ledsaget at billeder og dokumenter, der dokumenterer Sprogøs historie.

Arrangementet er en del af projekt Liv I Forsamlingshusene. Se flere arrangementer på www.kalundborglif.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk