22. oktober 2021
Jeanette Varberg tager tilhørerne med på en fantastisk rejse sammen med vikingerne. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Varberg tager tilhørerne med på en fantastisk rejse sammen med vikingerne. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fantastisk rejse med vikingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fantastisk rejse med vikingerne
Kalundborg - 18. september 2021 kl. 15:41
Af Jørn Nymand joern.nymand@sn.dk

Hvis man har set DR's store serie "Historien om Danmark" og er man interesseret i vores fælles fortid, så har man måske hæftet sig ved Jeanette Varberg. Hende kan man møde på Svebølle Kvik Bibliotek, Centervej 13, torsdag den 30. september, hvor hun holder foredrag med om sin bog VIKING, ran, ild og sværd.

Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i danmarkshistorien, og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie.

Jeanette Varberg tager tilhørerne på en fantastisk, spændende rejse gennem 800 års historie, fra Romerrigets fald til det første korstog, når hun holder sit foredrag.

- Vi skal bl.a. forbi datidens slagmarker, plyndringer og magtkampe, og vi skal stifte bekendtskab med de store konger, der samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender i dag. Man får svar på, hvilken rolle kvinderne spiller i historien, hvad de blodige krigere lavede, når ikke de plyndrede og myrdede, hvilken betydning Vikingetiden har for vores nutid og meget, meget mere, lover bibliotekar Marie Lind.

Bogen "VIKING" er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden - den tager fat, hvor fortidens slagmarker slap, men er i øvrigt sin helt egen fortælling.

Jeanette Varberg sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne.

Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa.

Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender. Heri spillede også kvinderne en afgørende rolle om end ofte i skyggen af deres mænd.

I dag er Jeanette Varberg ansat som museumsinspektør ved Nationalmuseet og er fast skribent på Kristeligt Dagblad, hvor hun sætter nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration i perspektiv til forhistorien.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe, og billetterne, som købes via bibliotekets hjemeside, koster 120 kr. - dog kun 110 kr., hvis man er medlem af Biblioteksklubben.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk