4. august 2020
Nu er det nemmere at komme rundt i cafégården med rollator og kørestol.  Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Nu er det nemmere at komme rundt i cafégården med rollator og kørestol. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En fængende rejse tilbage i tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En fængende rejse tilbage i tiden
Kalundborg - 07. juli 2020 kl. 07:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Set ude fra gør Landbomuseet på Birkendegaard ikke meget væsen af sig, men svinger man ind og parkerer bilen, stiger ud og træder ind på museet, så er der ikke blot tale om nogle få meter men også om mange år.

På museet får man en meget levende og håndgribelig oplevelse af, hvordan livet blev levet på landet for omkring 50 til 70 år siden. Det er en flok på 10-20 frivillige ildsjæle, der holder gang i udviklingen af museet hver onsdag formiddag. Den seneste vinterperiode, hvor museet er lukket, er brugt til at skabe en endnu bedre opdeling med skillerum mellem de utallige udstillinger.

Og der er mere nyt på vej efter museet har fået en donation fra Bent O. Jørgens Fond på 35.000 kr. Pengene skal bruges til at bygge et halvtag til de mange landbrugsmaskiner. Derudover har man fået 10.000 kr. fra Dansk Tennis Fond til indkøb af en ny varmepumpe.

- Vi får stadig nye effekter tilbudt, men vi er nødt til at være meget kritiske. Vi har allerede rigtig mange ting, fortæller formand Ulla Rasmusen, som har været med lige siden den spæde begyndelse i 1994.

Omkring 2000 gæster er der hver år på museet, som holder åbent hver onsdag og søndag frem til november.

Landbomuseet giver et unikt indblik i, hvordan man boede man på landet, hvilke håndværk der var gang i, fritidssysler, skolegang, legetøj og meget andet. Mange af de håndværk, som præsenteres på museet, finder ikke længere, så det er sidste udkald, hvis man lige vil have et indblik i, hvordan livet blev levet før mekaniseringen og den efterfølgende digitalisering tog fuldstændig over.

- Vi har lært det engang, men også glemt det igen, lyder det grinende fra Kurt Jensen, mens han og Arne Christiansen har gang i essen ved museets cafégård i forsøget på at smede deres egne søm - smedesøm - som de bruger til reparationer rundt om på museet. Det skal se så autentisk ud som muligt, så det fortsætter arbejdet til opgaven er løst.

I cafégården har man lavet flere flisegange så det er muligt at komme rundt med både rollator og kørestol.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk