1. oktober 2020
Rektor Pernille Brøndum, Nordvestsjællands HF & VUC: - Vi følger sundheds­myndighedernes anvisninger til punkt og prikke.  Foto: Thomas Olsen
Rektor Pernille Brøndum, Nordvestsjællands HF & VUC: - Vi følger sundheds­myndighedernes anvisninger til punkt og prikke. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én coronasmittet elev sender 35 studerende hjem i karantæne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én coronasmittet elev sender 35 studerende hjem i karantæne
Kalundborg - 11. september 2020 kl. 10:21
Af Bjarne Robdrup

35 studerende fra Nordvestsjællands HF & VUC, Kalundborg på J. Hagemann-Petersens Allé 3, er sendt hjem i karantæne. Baggrunden er, at en enkelt elev tirsdag blev testet positiv med Covid-19.

Det bekræfter Pernille Brøndum, rektor på Nordvestsjællands HF og VUC, til sn.dk

- Vi har, naturligvis, valgt at rette ind præcis efter sundhedsmyndighedernes

anvisninger, og derfor er det alle studerende, der er sendt hjem i en uge.

- Det betyder, at kursisterne forventes at vende tilbage på skolebænken fra onsdag 16. september - naturligvis under den klare forudsætning, at ingen er testet positive for Covid-19, siger Pernille Brøndum.

Er der også blandt lærerne behov for, at en eller flere undervisere skal testes?

- Også her følger vi de angivne retningslinjer fra myndighederne, og på den baggrund er der ingen lærere, der er berørt.

- Alle skal testes, inden de må få lov at vende tilbage. Det er voksne mennesker, vi har med at gøre, så vi tager naturligvis udgangspunkt i, at alle tager en test, der påviser, at man ikke er smittet. Vi har stikprøvevis kontrol for at sikre, at alle er testet, tilføjer Pernille Brøndum - og så tilføjer hun:

- Det er nok den nye virkelighed, vi og andre skoler står i. Jeg tror ikke, at det er hverken første eller sidste gang, at vi skal hjemsende studerende med baggrund i, at en enkelt er smittet med Covid-19. Hvor længe den proces står på, er der jo af gode grunde ingen, der kan svare på. Måske den nye virkelighed varer lige, indtil der er fundet en vaccine.

Pernille Brøndum understreger, at den ufrivillige hjemsendelse af de 35 studerende ikke betyder, at skolen ikke underviser elever- ne.

- Det sker, som tidligere, med de værktøjer, der nu er til rådighed for hjemmeundervisning. Og er der behov for, at nogle studerende skal blive hjemme i længere tid, benytter vi både almindelig undervisning og virtuelle studier.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk