24. juli 2019
Hjertelandet er en fortælling om integration, anerkendelse, kærlighed, forsørgelse og identitet på tværs af økonomiske og kulturelle skel iscenesat på ægteskabets intime arena. Foto: Christian Vium
Hjertelandet er en fortælling om integration, anerkendelse, kærlighed, forsørgelse og identitet på tværs af økonomiske og kulturelle skel iscenesat på ægteskabets intime arena. Foto: Christian Vium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En anderledes kærlighedshistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En anderledes kærlighedshistorie
Kalundborg - 19. februar 2019 kl. 16:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dokumentaren »Hjertelandet«, som onsdag den 6. marts klokken 19 bliver vist i Gimle:Dox i Føllenslev, er instrueret af Janus Metz og antropolog Sine Plambech, og begge filminstruktører gæster Gimle:Dox. Filmen vises i samarbejde med Kalundborg Folkeuniversitet.

Instruktørerne har tidligere stået for filmene »Fra Thailand til Thy« og »Fra Thy til Thailand«, og de arbejder i filmen Hjertelandet med nye historier om et antal thailandske kvinder, som er blevet gift med danske mænd.

Disse kvinder har foretaget »bryllups«-rejsen her til landet blandt andet for at skabe bedre muligheder for deres børn. I Hjertelandet undersøges, om projektet er lykkedes for kvinderne. Der lægges ikke skjul på, at det har haft nogle drastiske konsekvenser for såvel de voksne som for børnene, både for dem der blev efterladt i Thailand - og dem, som senere blev hentet op til Thy.

Hjertelandet er en anderledes kærlighedshistorie filmet over 10 år i Thailand og Thy. Anderledes på den måde, at ægteskabet for de thailandske kvinder først og fremmest er en økonomisk ordning, kærlighed en bonus, der måske kommer oveni.

Som tilskuer får man både aktiveret lattermusklerne og følt lidt vådt i øjenkrogen. Man går hjem fra filmen og har fået et nært indblik i to samfund på hver side af kloden og et tankevækkende billede af migration og globalisering i dagens Danmark. Eller som filmselskabet selv præsenterer filmen: »En fortælling om integration, anerkendelse, kærlighed, forsørgelse og identitet på tværs af økonomiske og kulturelle skel iscenesat på ægteskabets intime arena«.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk