4. december 2020
De fire repræsentanter fra Skolen på Herredsåsens elevråd, som vandt konkurrence med idéen om morgencafé. Fra venstre ses Laura Rasmussen, Fatema El-Farfour, Hamijone Bisgaard og Christoffer Vesterskov Olsen. Privatfoto
De fire repræsentanter fra Skolen på Herredsåsens elevråd, som vandt konkurrence med idéen om morgencafé. Fra venstre ses Laura Rasmussen, Fatema El-Farfour, Hamijone Bisgaard og Christoffer Vesterskov Olsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elevråd vandt 50.000 kroner med morgencafé-idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elevråd vandt 50.000 kroner med morgencafé-idé
Kalundborg - 07. november 2019 kl. 11:33
Af Eva Lyng Johansen

Elevrådet på Skolen på Herredsåsen i Kalundborg har netop vundet Kalundborg Kommunes elevrådskonkurrence med idéen om at lave en morgencafé en gang hver anden uge i klasserne.

Det skal højne trivslen, give bedre fællesskab og mindske fraværet.

Børn- og familieudvalget skulle på det seneste møde bestemme, hvem af de tre finalister, som skulle vinde elevrådskonkurrencen og dermed de 50.000 kroner. Elevrådskonkurrencen havde som formål, at idéen skulle enten fremme trivslen eller sænke fraværet eller begge dele.

Finalisterne var udover Skolen på Herredsåsen, Kathøj Svallerup Skole, som ønskede en kunstgræsbane samt Svebølle Skole, som ønskede et hyggerum til de ældste elever. Repræsentanter fra elevrådet skulle præsentere deres idéer for politikerne til mødet.

- Det var tre forskellige gode bud, som lå ret lige, og vi endte med stemme om det, fortæller Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for børn- og familieudvalget.

Det blev altså Skolen på Herredsåsens elevråd som vandt, og det var Fatema El-Farfour, Laura Rasmussen, Christoffer Vesterskov Olsen og Hamijione Bisgaard, som skulle præsentere idéen.

Morgencaféen skal gå i gang til januar, og den skal som nævnt foregå en gang hver anden uge, og det skal være de ældste klasser, som skiftevis skal stå for det. Først skal 8. og 9. klasserne, og til maj er planen at 7. klasserne skal overtage. Maden skal nydes ude i klasseværelserne på hele skolen.

- Vi håber, at det vil give et større fællesskab i klassen og øge trivslen, siger Laura Rasmussen.

- Det kan også være med til mindske fraværet, fordi eleverne glæder til at få morgenmad på skolen og have lidt tid sammen med klassen, siger Fatema El- Farfour.

Børn- og familieudvalget valgte også at give 5.000 kroner til både Kathøj Svallerup Skole og Svebølle Skole.

Der var i alt 10 tilmeldte skoler til elevrådskonkurrencen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk