18. september 2020
David Eskildsen og Sofie Nilsson fra Svebølle Skole er begge medlemmer af Kalundborg Kommunes fælleselevråd. De mener, at kommunen skal satse på bedre trivsel og fællesskab, hvis de vil have flere elever til at bestå afgangsprøven. Foto: Thomas Rye
David Eskildsen og Sofie Nilsson fra Svebølle Skole er begge medlemmer af Kalundborg Kommunes fælleselevråd. De mener, at kommunen skal satse på bedre trivsel og fællesskab, hvis de vil have flere elever til at bestå afgangsprøven. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever vil have bedre trivsel og hurtigere internet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever vil have bedre trivsel og hurtigere internet
Kalundborg - 19. januar 2020 kl. 19:50
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis flere folkeskoleelever i Kalundborg skal bestå deres afgangsprøve, så skal kommunen sikre bedre trivsel og hurtigere internet på skolerne, mener elever fra kommunens fælleselevråd.

Tidligere på ugen skrev sn.dk om hvordan hver fjerde elev på Kalundborg Kommunes folkeskoler dumper i dansk eller matematik til folkeskolernes afgangsprøve. Det har givet anledning til debat politisk om hvordan man skal hjælpe eleverne komme bedre gennem eksamen.

David Eskildsen og Sofie Nilsson går begge i 9. klasse på Svebølle Skole, og er derfor blandt de elever som senere på året skal op til folkeskolens afgangsprøve. Samtidig er de to elever skolens repræsentanter i Kalundborg Kommunes Fælleselevråd, der er elevernes stemme i alle kommunale sager, der vedrører skoleområdet.

Sn.dk har talt med de to elever om, hvordan de mener man kan få flere elever sikkert igennem afgangsprøven.

- Det vigtigste er at eleverne trives og er trygge ved at gå i skole. Hvis man føler sig alene, bliver mobbet eller ikke kan følge med i undervisningen, så falder lysten til at gå i skole, og så bliver det let at tage en pjækkedag, mener David Eskildsen.

De to elever mener begge, at eleverne på Kalundborgs folkeskoler generelt er motiverede til at følge og få mest ud af deres skolegang.

- Vi oplever at de fleste går op i deres undervisning, og ikke ønsker at komme bag ud i forhold til resten af klassen, siger Sofie Nilsson.

Både i Børn- og Familieudvalget og i Kalundborg Lærerkreds, har man understreget betydningen af, at eleverne undervises af uddannede lærere.

Spørger man eleverne, så er de dog ikke så bekymrede for deres nuværende læreres kvalifikationer. De er faktisk ret glade for de lærere som underviser dem den dag i dag.

- Vores lærere er kompetente, engagerede og vil os alt det bedste. De forsøger virkeligt på at forberede os på at tage en uddannelse og give os noget med vi kan bruge i vores videre liv. Selvfølgeligt er der også mindre gode lærere, men generelt er det vores indtryk både på vores skole og hvad vi hører fra de andre i fælleselevrådet, at lærerne faktisk er rigtig gode og vil eleverne, siger Sofie Nilsson.

Til gengæld mener de to elever, at der er plads til at forbedre de tekniske forhold på flere skoler.

- Der er generelt et problem med for dårligt internet på skolerne i kommunens yderområder. På de store skoler i Kalundborg fungerer internettet udemærket, men det er alt for langsomt og ustabilt når du kommer ud i yderområderne. Det er et område, som fælleselevrådet allerede har påtalt overfor kommunen, fortæller Sofie Nilsson.

- Vi er meget afhængige af internettet i vores skoledag. Pind og papir bruges stort set ikke. Vi både skriver og søger information på internettet, tilføjer David Eskildsen.

Endelig roser eleverne også både kommunen og skolerne for at være gode til at tage dem seriøst og inddrage dem i vigtige beslutninger.

- Oprettelsen af fælleselevrådet er et godt eksempel. Der er stadig stort forskel på de enkelte skoler og deres elevråd, men vi vil kun råde alle skoler til at bruge elevrådene og inddrage eleverne. Vi har rigtig gode erfaringer fra vores egen skole, og det er med til at styrke hele skolens fællesskab, siger de.

Fælleselevrådet i Kalundborg Kommune blev oprettet i marts sidste år. Medlemmerne er elever fra 7. til 9. klasse fra forskellige skoler i kommunen, og de bliver hørt i sager, der vedrører skoleområdet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk