23. juni 2021
På trods af regn og blæst gennemførte samtlige løbsdeltagere enten 10 kilometer eller en halvmaraton.
gallery icon

Se billedserie

På trods af regn og blæst gennemførte samtlige løbsdeltagere enten 10 kilometer eller en halvmaraton.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever indfriede mål om halvmaraton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Elever indfriede mål om halvmaraton
Opdateret 10. maj 2021 kl. 12:28
Kalundborg - 07. maj 2021 kl. 15:24
Af Magnus Eg Møller

Musikken spiller fra en soundboks på gårdspladsen på Tømmerup Fri- og Efterskole, mens tre elever leder opvarmningsøvelserne fra toppen af et bord- og bænkesæt. Foran står cirka 70 elever, der følger instruktionerne og varmer ankler, ben og arme op, mens det drypper fra himlen, og vinden blæser.

Fredagen står på løb for alle eleverne på skolen. For de flestes vedkommende lyder turen på ti kilometer, mens en mindre gruppe skal prøve kræfter med en halvmaraton.

Eleverne pjatter lidt under øvelserne. De har været sent oppe til gallafest aftenen inden, og programmet har i det hele taget været tæt pakket for efterskoleeleverne, siden de vendte tilbage i marts måned efter tre måneder hjemme.

- Nu er det jo gået glip af tre måneder med fysisk tilstedeværelse på skolen, så de har en masse, der skal indhentes, fortæller Stine Ørnsholt, der er lærer på Tømmerup Efterskole.

Siden skoleårets start sidste år i august har skolen tilbudt et valghold med navnet 'dit personlige mål', og det er eleverne herfra, der har sat sig som mål, at de skal løbe en halvmaraton. Derfor har skoleåret stået på løbetræning. Først på skolen, så derhjemme og så tilbage på skolen igen.

Planen var egentlig, at de skulle deltage i et officielt løb, men på grund af pandemi og nedlukning er det altså endt med et løb i og omkring Tømmerup i stedet.

Farverig fredag

- Kan I nu vise, hvor seje i er. Rigtig god fornøjelse, siger Stine Ørnsholt til de i alt 15 elever, der skal ud på halvmaraton-distancen.

En del af dem har taget hvide t-shirts på, for løbet er nemlig - efter forslag fra en elev - blevet til et 'colour-run', hvor løberne undervejs på ruten bliver sprøjtet til med farver, hvis de vel at mærke har lyst.

Klokken 9.01 bliver de sendt afsted, og fem minutter senere står resten af eleverne klar ved startlinjen.

- God fornøjelse derude, lyder det fra Stine Ørnsholt gennem en megafon, inden hun tænder for megafonens sirene, der agerer startskud, og eleverne løber afsted.

En elev, der egentlig sad over med en skade kommer travende over gårdspladsen.

- Jeg løber alligevel. Så fuck mine ben, siger han, inden han begiver sig ud på ruten lige i hælene på de andre elever.

Fem kilometer ude på ruten står lærer Jacob Damgård klar med en tube farverigt pulver, da de første løbere efter cirka en halv time passerer. På trods af vinden lykkes det at farve de hvide t-shirts grønne, selvom det meste af pulveret ender på hans bil, der holder parkeret i vejkanten.

- Det ryger vel af i regnen, siger han og fortsætter med at sprede fest og farver over løberne.

Succes og gode tider

En time og et kvarter senere krydser den første dreng målstregen på halvmaratonen med tiden 1 time og 44 minutter. Den hurtigste pige færdiggjorde med tiden 2 timer og 12 minutter. Vigtigst af alt gennemførte alle:

- Det var en stor succes. Humøret har været højt, og der er flere, der har mærket, hvor fed en oplevelse det er at gennemføre det, man har sat sig for, lyder det fra Stine Ørnsholt.

Den hurtigste dreng og den hurtigste pige på halvmaraton-distancen fik - ud over et diplom, som alle deltagere fik - også overrakt en præmie: En kortærmet løbetrøje og et par løbesokker. De hurtigste på ti kilometer-distancen modtog en langærmet løbetrøje.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk