12. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elektrisk Nordvestbane måske kun til Holbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elektrisk Nordvestbane måske kun til Holbæk
Kalundborg - 15. maj 2017 kl. 15:50
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmark har færdiggjort en vvm-rapport om elektrificering af Nordvestbanen mellem Roskilde og Kalundborg, og nu er projektet, der er beregnet til at koste 1,2 milliarder kroner, sendt ud i høring.

Men Nordvestnyt erfarer, at en politisk accept af en sådan beslutning, der har været en del af den offentlige trafikdebat gennem flere år, måske ender med at blive en halv løsning. Villum Christensen, (LA), der er sit partis ordfører i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, er ikke sikker på, at der i den sidste ende er 100 procent politisk opbakning til en elektrificering på hele strækningen - men måske kun til Holbæk.

- Baggrunden for en sådan beslutning vil i givet fald bygge på, at totredjedele af de rejsende på vej hjem fra hovedstadsområdet og Roskilde står af i Holbæk. Det er et faktum. Nogle af dem for at rejse videre mod Odsherred. Man kan så sige, at det er en meget betydelig udgift at investere et milliardbeløb i en elektrificering af banestrækningen, hvis toget kører mere end halvtomt videre mod Kalundborg. Jeg synes også, at det er vigtigt at have i erindring, at den pris, som Banedanmark har beregnet for tilsvarende projekter andre steder i landet, hver gang viser sig at blive langt dyrere, siger Villum Christensen.

- Kan det få politisk betydning, at Kalundborg samtidig har et udtalt ønske om at få en motorvej helt igennem til bygrænsen fra hovedstadsområdet under hensyn til de store virksomheder (læs Novo), der har behov for bedre infrastruktur?

- Det kan helt klart spille ind. Altså, riget fattes penge, så de midler, der er til rådighed til kollektiv trafik, skal bruges med omtanke, også fordi der er mange andre om ønskerne. Det er jo ingen hemmelighed, at Kalundborg brændende ønsker sig en motorvej - og at den er skrevet ind i regeringsgrundlaget frem til år 2025, siger Villum Christensen.

Meget mere i dagens avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk