18. september 2021
Ejendomsudvikleren Maycon Aps mener ikke, at deres byggeri af 62 ferieboliger på Mullerup Havn, overskrider den gældende lokalplan.  Foto: Maycon Aps
gallery icon

Se billedserie

Ejendomsudvikleren Maycon Aps mener ikke, at deres byggeri af 62 ferieboliger på Mullerup Havn, overskrider den gældende lokalplan. Foto: Maycon Aps
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejendomsudvikler på Mullerup Havn: Vi overholder lokalplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ejendomsudvikler på Mullerup Havn: Vi overholder lokalplanen
Kalundborg - 03. juli 2020 kl. 05:54
Af Anna Egeris Karstoft

Det er blandt andet udsigten til at der skal opføres 62 boliger på Mullerup Havn, fremfor 48, der har fået en gruppe lokale Mullerup-borgere til at indsamle underskrifter på en indsigelse mod byggeriet.

arrow Læs også: Rækkehuse til seniorer: Velkommen til Baunehøj Park

I den gældende lokalplan for havnen fra 2006, beskrives netop 48 boliger, men på et nabomøde i midten af juni, informerede ejendomsudvikleren de lokale borgere om, at der i stedet vil skyde 62 boliger op på havnen i løbet af efteråret.

Bjarne Mayland, der er projektudvikler hos Maycon Aps forholder sig positivt til borgernes indsigelse, som han ikke var bekendt med, før avisen tog kontakt.

- Jeg synes, det er positivt, for så får de her borgere belyst de ting, de er utrygge ved. Der er måske nogle oplysningsforhold, som vi ikke har været gode nok til at give de her mennesker, siger han og uddyber, at Maycon Aps har valgt at følge den lokalplan, som er godkendt for havnen fra 2006.

Konkret bygges der således 62 mindre boliger på et areal, der er 1000 kvadratmeter mindre end det oprindelige projekt, forklarer han.

Indsigelsen, som 40 personer indtil videre har underskrevet, rummer i alt ni punkter, og går også på, om byggeriet vil betyde en øget mængde udledning af spildevand til Musholmbugten.

I den forbindelse forklarer Bjarne Mayland, at der i forvejen udledes spildevand på stedet, og at ferieboligerne vil blive tilsluttet det eksisterende anlæg på de vilkår, der er.

- Der kommer meget spildevand derud i forvejen, så det er mikroskopisk, hvad der kommer ekstra, siger han.

Indsigelsen går desuden på, om der er taget højde for fredede engarealer på havnen. Borgerne stiller blandt andet spørgsmålstegn ved, om der er indhentet tilladelse til en allerede anlagt minigolfbane, som ifølge borgerne rækker langt ind over arealet.

Til det svarer Bjarne Mayland:

- Vi er ubekendt med det. Der var allerede en minigolfbane, da vi købte området, siger han og tilføjer:

- Det eneste, vi gør deroppe, er, at vi sætter det i stand, så det kommer til at fremstå fint og ordentligt, siger han.

Selve byggetilladelsen forventer ejendomsudvikleren at få fra Kalundborg Kommune indenfor en måned. Der er dog allerede givet en principgodkendelse til byggeriet, som kan gå i gang til august, hvis alt går efter planen.

Det er arkitektfirmaet Bay Arch, som har til huse i Ringkøbing og København, der står bag projektet.

- De er meget anerkendte indenfor ferieboliger. Vi vil gerne skabe et bæredygtigt og unikt projekt, som falder ind i naturen, og det synes vi, at det her gør, siger han og tilføjer, at Bay Arch også står for byggeriet af Lalandia i Søndervig.

Lejlighederne bliver på cirka 80 kvadratmeter og skal fordeles på to plan. I stueetagen vil der være adgang til flisebelagt terrasse fra lejlighederne og fra 1. salen vil man kunne nyde udsigten til havet og Storebæltsbroen fra altaner.

På et fællesområde skal der desuden opføres et stort orangeri som fælleshus med både sauna og spapool.

Christian Bay-Jørgensen, som er arkitekt og indehaver af Bay Arch, udtaler, at der er gjort meget ud af at placere den nye bebyggelse helt optimalt i forhold til solens vandring, så terrasserne praktisk taget har sol fra solopgang til solnedgang.

Byggeriet forventes at være klar til feriesæsonen 2021.

arrow Ung direktør god for 431 millioner: - Penge er ikke afgørende
04. februar 2021 kl. 04:42 Opdateret: kl. 16:45
arrow Mullerup Havn i rivende udvikling
29. november 2020 kl. 05:51 Opdateret: kl. 15:02
arrow Politisk modstand mod afgørelse om Mullerup
18. oktober 2020 kl. 19:12 Opdateret: kl. 14:08
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk