19. april 2019
Bygningen var overtændt, da brandfolk fra flere stationer ankom til Egemarke før midnat natten til lørdag. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Bygningen var overtændt, da brandfolk fra flere stationer ankom til Egemarke før midnat natten til lørdag. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egemarke Gods hårdt ramt af brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egemarke Gods hårdt ramt af brand
Kalundborg - 04. august 2018 kl. 11:25
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu er der ingen, der kan sætte præcise ord på årsagen til storbranden, som fredag en time før midnat slog ned på Egemarke Gods nord for Føllenslev. Indsatsleder Jan Clausen, Vestsjællands Brandvæsen, konstaterer, at en bygning med 1000 ton nyhøstet hvede og byg gik op i flammer uden at de 40-45 tilkaldte brandfolk havde en chance for at forhindre det.

arrow Læs også: Nybyggeri efter brand på gods først i 2020

Store glødende flager regnede ned over det knastørre område, herunder beplantninger af træer på den modsatte side af Nykøbingvej.

Nykøbingvej måtte lukkes for al trafik, mens brandfolkene kæmpede for at få kontrol over den voldsomme brand. Den nedbrændte bygning var et ældre kornlager med tørreri og de mange tons byg og hvede, der skulle bruges som såsæd.

- Bygningen var overtændt, da vi ankom, så indsatsen blev først og fremmest koncentreret om at forhindre flammerne i at nå hovedbygning og øvrige driftsbygninger, siger indsatsleder Jan Clausen.

I umiddelbar nærhed af den brændende driftbygning ligger en en stor lade fyldt med halm, som det også lykkedes at redde. Egemarke Gods, der drives af Marie Louise og Claus Lohmann Poulsen, omfatter tillige en meget betydelig svinebesætning på ejendommen, der er på 475 ha.

Det natlige drama skabte en sammenstimlen af mennesker, som fra huse og veje i nærheden fulgte den spektakulære og uhyggelige brandudvikling.

Se fotos (Peter Andersen) og video (Mie Neel)

arrow Gods har planer om stort solcelleanlæg på 27 hektar
05. marts 2019 kl. 13:02 Opdateret: kl. 10:01
arrow Nyhøstet korn for én million kroner op i røg
07. august 2018 kl. 15:28 Opdateret: kl. 09:59
arrow Video og billeder: Storbrand på Egemarke Gods
04. august 2018 kl. 00:01 Opdateret: kl. 00:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk