6. august 2020
Thorkild Specht, Høng Efterskole: - Støtten er meget tilfredsstillende. Men vi glæder os til den dag, hvor eleverne vender tilbage. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Thorkild Specht, Høng Efterskole: - Støtten er meget tilfredsstillende. Men vi glæder os til den dag, hvor eleverne vender tilbage. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole-forældre får mange penge tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole-forældre får mange penge tilbage
Kalundborg - 02. april 2020 kl. 12:28
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjælpepakken betyder, at nogle forældres betalingsandel reduceres til i omegnen af 1000 kroner, så længe krisen pågår, mens andre får en refusion, der svarer til omtrent halv betaling, siger forstander Thorkild Specht.

arrow Læs også: Glad efterskole-forstander:Coronahjælp letter presset

*
Folketinget besluttede allerede ved coronakrisens begyndelse, at forældre fortsat skal betale for deres børns efterskoleophold. Men den aktuelle hjælpepakke kommer netop forældrene til gode. Den betyder, at eksempelvis efterskolen i Høng vil modtage 1000 kroner pr elev pr uge. Altså godt 4000 kroner om måneden.

- Forældrebetalingen er afstemt med og afhænger af forældrenes husstandsindkomst. Det betyder, at nogle forældre betaler omkring 5000 kroner om måneden, mens andre betaler i omegnen af 8000 kroner om måneden pr elev.

Hjælpepakken betyder således, at nogle forældres betalingsandel reduceres til i omegnen af 1000 kroner, så længe krisen pågår, mens andre får en refusion, der svarer til omtrent halv betaling, siger forstander Thorkild Specht.

Fortsat undervisning

At forældrene fortsat skal betale skolepenge, hænger også sammen med, at Høng Efterskole, på linje med landets øvrige efterskoler, fortsat tilbyder undervisning til børnene. Dog ikke på skolen.

- Undervisningen pågår virtuelt med tre dobbeltlektioner om dagen. Da vi har fem klasser, er der hele tiden fem lærere på virtuelt arbejde med klasserne, siger Høng-forstanderen.

Det er klart, at jeg, som alle andre, ser frem til den dag, hvor vi kan træde ind i en mere normaliseret hverdag, og hvor eleverne og medarbejderne vender tilbage.

Indtil da må vi væbne os med tålmodighed, og jeg vil gerne rose både engagerede lærere og elever for den indsats, der ydes, indtil vi forhåbentlig snart kan ses igen, siger Thorkild Specht.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk