18. april 2019
Efterskoleforeningen havde inviteret delegationen til Danmark for at gøre dem klogere på tankerne bag efterskolelivet. På Gørlev Idrætsefterskole fik de syn for sagn. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Efterskoleforeningen havde inviteret delegationen til Danmark for at gøre dem klogere på tankerne bag efterskolelivet. På Gørlev Idrætsefterskole fik de syn for sagn. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskole fik fint besøg fra Korea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskole fik fint besøg fra Korea
Kalundborg - 13. oktober 2018 kl. 20:35
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ud over at det var motionsdag og den sidste dag inden efterårsferien, så var der også noget andet specielt ved fredagen på Gørlev Idrætsefterskole.

Efterskolen havde nemlig besøg af en delegation af lærere fra Sydkorea, som fik lov at følge eleverne og spise frokost sammen med dem samt se skolens flotte rammer.

- Danmark og Sydkora har naturligvis forskellige måder at uddanne unge mennesker på, men grundlæggende vil vi det samme. Vi har et fælles ønske om at formidle og skabe grobund for, at unge mennesker kan drive verden videre. Personligt er jeg stolt over, at vi som efterskole får lov at repræsentere den her skoleform, som forhåbentligt kan være med til at inspirere i Sydkorea, lød det fra viceforstander Karen Ingerslev Studstrup, som tog delegationen med bag kulisserne.

Sydkoreanerne var undervisere og uddannelsestilrettelæggere på universiteter og læreanstalter, der uddanner lærere, og deres mål var at få inspiration med hjem.

- Efterskoletanken er også interessant i Sydkorea. Vi er vant til, at det på mange måder handler mere om individuel udvikling og en langt større grad af konkurrence, hvor der i Danmark lægges mere vægt på udvikling i grupper. Det kan vi godt lære noget af, for man udvikler sig meget sammen med andre i netop de år. Sydkoreanske forældre kan dog godt se det som spild af tid, fordi der mange steder er konsensus om, at man skal blive hurtigt færdig og få et job. På den her måde får lærerne visualiseret, hvad det handler om, siger turkoordinator Bruce Kim.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk