28. september 2020
Den over 100 år gamle bygning blev ædt op af flammerne ved branden i august sidste år. 1000 tons hvede og byg gik til. Foto: Peter Andersen
Den over 100 år gamle bygning blev ædt op af flammerne ved branden i august sidste år. 1000 tons hvede og byg gik til. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter godsbrand: Jurister inde over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter godsbrand: Jurister inde over
Kalundborg - 03. november 2019 kl. 06:48
Af Bjarne Robdrup

Forsikringsselskab og gods ser forskelligt på erstatningens størrelse efter storbrand på Egemarke for over et år siden.

*
- Forsikringsselskabet erkender, at det skal betale. Men vi er ikke enige om erstatningssummens størrelse. Nu ligger sagen så på juristernes bord.

Det siger godsejer Claus Lohmann Poulsen, som på den vis forklarer, hvorfor en bygning fyldt med 1000 tons nyhøstet hvede og byg, som brændte ned på Egemarke Gods i august sidste år, endnu ikke er genopført.

Da Vestsjællands Brandvæsen nåede frem til god­set, havde de 40-45 tilkaldte brandfolk ikke en reel chance for at forhindre flammerne i at totalskade bygningen.

Store, glødende flager regnede ned over det knastørre område, herunder beplantninger af træer på den modsatte side af Nykøbingvej.

Nykøbingvej måtte lukkes for al trafik, mens brandfolkene kæmpede for at få kontrol over den voldsomme brand. Den nedbrændte bygning var et ældre kornlager med tørreri og de mange tons byg og hvede, der skulle bruges som såsæd.

Godsejer Claus Lohmann Poulsen forklarer, at uenigheden med forsikringselskabet handler om, hvorvidt erstatningen skal udbetales som nyværdi eller såkaldt dagsværdi.

Nyværdien ligger noget højere.

- Jeg vil ikke komme ind på beløbsstørrelser, men det giver sig selv, at vi ikke er enige om det udspil, som forsikringsselskabet er kommet med.

Claus Lohmann Poulsen har ikke noget bud på, hvornår sagen kan afsluttes.

- Den er som nævnt i juristernes hænder nu. Så må vi se, hvad vi kan nå frem til. Det er klart, at vi meget gerne ser bygningen genopbygget. Mere kan jeg reelt ikke føje til for nærværende, siger godsejeren.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk