12. maj 2021
Billede fra to år siden, da der kom ny forpagter af Edderfuglen. Fra venstre ses Matilde Thrysøe, Tom Christensen, Tina Thrysøe og Karoline Thrysøe. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Billede fra to år siden, da der kom ny forpagter af Edderfuglen. Fra venstre ses Matilde Thrysøe, Tom Christensen, Tina Thrysøe og Karoline Thrysøe. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Edderfuglen skal have ny forpagter efter to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Edderfuglen skal have ny forpagter efter to år
Kalundborg - 04. maj 2021 kl. 06:33
Af Eva Lyng Johansen

For to år siden overtog Tina Thrysøe, som i forvejen var forpagter af Café Dyrehøj på Dyrehøj Vingård, forpagtningen af Café Edderfuglen i fællesskab med Tom Christensen, vinbonde fra Dyrehøj Vingård.

Før jul opsagde de forpagtningen.

- Det var en fælles beslutning. Sidste år havde vi næsten ingen gæster på Edderfuglen. Det er meget madpakkefolket, som kommer der, siger Tina Thrysøe.

Derudover betød afstandskravet på grund af coronarestriktioner, at der eksempelvis kun måtte være syv gæster indenfor på Café Edderfuglen.

- Der kunne ikke engang være to familier, siger Tina Thrysøe, som er glad for, at hun nu kan fokusere 100 procent på Café Dyrehøj.

Den ene datter Karoline Thrysøe, som er uddannet kok, er køkkenchef på Café Dyrehøj, mens den anden Matilde Thrysøe, som stod for den daglige drift af Café Edderfuglen, nu er i gang med procesoperatøruddannelsen.

Kalundborg Kommune søger en ny forpagter til Edderfuglen, som kan overtage pr. 1. juni 2021 eller hurtigst muligt.

Kulturchef Jane Hald fra Kalundborg Kommune håber, at det lykkedes at finde en forpagter.

- Vi ved, at det er en svær periode i restaurationsbranchen på grund af corona, så det er ikke så godt timet, siger Jane Hald.

Café Edderfuglen er ledig til overtagelse fra nu af. Spisestedet har en smuk beliggenhed med udsigt over Sejerø Bugten og ligger tæt Røsnæs Fyr.

Caféen og restauranten råder over 30 indendørs spisepladser, og der er udendørs serveringsmuligheder både nord og syd for restauranten.

Med forpagtningen følger krav om at holde åbent i perioden fra den 1. april til den 1. november på lørdage, søn- og helligdage.

Og fra den 28. juni til den 1. september samt i skolernes efterårsferie skal der holdes åbent på de øvrige hverdage.

Kalundborg Kommune ønsker at den nye forpagter skal have erfaring med drift af tilsvarende virksomhed.

Ansøgningsfristen for at blive forpagter var den 3. maj, og ifølge Jane Hald er der kommet én ansøgning.

- Nu tager vi en snak med vedkommende, og så må vi se, lyder det fra kulturchefen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk