27. februar 2020
En 42-årig mand fra Sejerø blev mandag dømt til behandling for at have fremsagt trusler mod en person i offentlig tjeneste på Jobcenter Kalundborg.  Foto: Kalundborg Kommune
En 42-årig mand fra Sejerø blev mandag dømt til behandling for at have fremsagt trusler mod en person i offentlig tjeneste på Jobcenter Kalundborg. Foto: Kalundborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for at true ansat på jobcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for at true ansat på jobcenter
Kalundborg - 20. januar 2020 kl. 16:30
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 42-årig mand fra Sejerø blev mandag ved Retten i Holbæk dømt til behandling for at have fremsagt trusler mod en offentligt ansat receptio­nist på jobcenter Kalundborg i november 2018.

Receptionisten, en midaldrende mand, forklarede ved retten, at den 42-årige den pågældende dag havde afleveret et befordringsskema i skranken på jobcenteret, som skulle afleveres til en bestemt person.

Da receptionisten havde været i tvivl om, hvem der var tale om, havde han to gange spurgt, hvorvidt der var tale om »psykologen«, hvilket anden gang fik den 42-årige til at reagere voldsomt.

- Der kom et vredt udbrud med, at jeg ikke skulle fortælle hele verden, at han gik til psykolog, forklarede receptionisten, der havde sagt: »En anden gang skal du tale pænt«. Det havde fået den 42-årige til at kaste skemaet og nogle kuglepenne efter receptionisten, hvorefter han havde forladt stedet.

Senere samme dag havde den 42-årige ringet til sin sagsbehandler fra Jobcenter Kalundborg og havde fortalt hende om episoden i receptionen.

Sagsbehandleren forklarede ved retten, at den 42-årige havde sagt, at »næste gang han kom på kommunen, ville han smadre ham, der stod i receptionen, så det kunne være, at de fattede, hvordan han havde det«. Han havde også sagt, »at de små tykke kommunedamer sad og grinede ad ham«.

Sagsbehandleren var ikke i tvivl om, hvem den 42-årige refererede til, da der på daværende tidspunkt kun var én mandlig medarbejder ansat i receptionen.

Den 42-årige, en veltrænet og velsoigneret mand, der ved retten var iført en lyseblå T-shirt og jeans, nægtede at afgive forklaring og sad mest og kiggede ned i bordet under vidnernes forklaringer.

Ifølge en retspsykiatrisk vurdering fra juli 2019, lider den 42-årige af paranoid psykose og har tidligere været i behandling for blandt andet forfølgelsesvrangforestillinger. Den 42-årige blev i vurderingen anset for at være sindssyg på gerningstidspunktet og vurderet til at være egnet til en behandlingsdom med tilsyn af kriminalforsorgen, blandt andet på grund af risiko for ligeartet kriminalitet.

Han havde da også to tidligere domme bag sig for blandt andet trusler mod personer i offentlig tjeneste og vold.

Episoden på Jobcenter Kalundborg kostede den 42-årige en behandlingsdom under tilsyn af Kriminalforsorgen, og domsmandsretten fastlagde ingen længstetid for foranstaltningen.

En del af dommen var desuden, at den 42-årige skulle kunne genindlægges i tilfælde af udskrivelse, uden at der skulle føres en ny retssag.

Den 42-årige valgte at anke dommen på stedet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk