14. juli 2020
Carsten von Würden ved sit kæmpe-maleri »I farver roterer din dans. Til Simon«, der vises for første gang på udstillingen i Bispegården i Kalundborg. Til minde om digteren Simon Grotrian. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Carsten von Würden ved sit kæmpe-maleri »I farver roterer din dans. Til Simon«, der vises for første gang på udstillingen i Bispegården i Kalundborg. Til minde om digteren Simon Grotrian. Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Død salme-digter mindes med kæmpe-maleri på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Død salme-digter mindes med kæmpe-maleri på udstilling
Kalundborg - 23. august 2019 kl. 13:52
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På udstillingen »Øjet og Englen, der river tågen ned« i Bispegården i Kalundborg viser den koloristiske maler Carsten von Würden blandt andet sit netop færdiggjorte, store, blå billede »I farver roterer din dans. Til Simon«, hvor han mindes én af sine venner, den kendte digter Simon Grotrian, der døde 14. august.

- Jeg havde arbejdet i lang, lang tid på maleriet og kunne ikke få det færdigt. Men dagen efter hans død kom det bare, så ændrede jeg helt på det, helt andre farver, og gjorde det færdigt, siger Carsten von Würden.

Der er fernisering på udstillingen lørdag. Carsten von Würden udstiller sammen med den kendte billedkunstner Kathrine Ærtebjerg. Han kalder sine levende organismer.

- Jeg vander dem i mit atelier, og ser hvorden de skyder og vokser. Jeg har hele tiden samtaler i gang med dem. De blander sig og tilfører noget, jeg ikke kan styre, fortæller kunstneren.

- De handler om skabelse, liv og nedbrydning. En on-going proces. Det er sådan, livet er.

Udstillings-titlen »Øjet og Englen der river tågen ned« er inspireret af en salmetekst af digteren Simon Grotrian. Han var kendt for sit ekspressive brug af sproget og eksplosiv billeddannelse. Den kristne mytologi og religiøsiteten spillede en væsentlig rolle i hans forfatterskab. Han begyndte i 2006 at skrive salmer og bønner.

Carsten von Würden har illustreret flere af Simon Grotrians samlinger.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk