16. oktober 2019
Den døde hest ligger i skel ud til Astrupvej. Det har den i følge godsejer-parret gjort i cirka en måned. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Den døde hest ligger i skel ud til Astrupvej. Det har den i følge godsejer-parret gjort i cirka en måned. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Død hest har ligget tæt ved vej i cirka en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Død hest har ligget tæt ved vej i cirka en måned
Opdateret 29. december 2018 kl. 10:26
Kalundborg - 29. december 2018 kl. 10:05
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En død hest, der ligger på et græsstykke under en presenning ud til Astrupvej ved Bjergsted, skal fjernes en af de nærmeste dage. Det pålægger politiet ejeren af hesten, der har folde på Bjergsted Byvej.

21. december anmeldte Lisbeth og Henrik Schrøder, Astrup Gods, fundet af den døde hest. I første omgang til Kalundborg Kommune.

- Lige før jul stoppede vi for at se, hvad det var ejeren havde smidt i skellet. Vi lettede på det ene hjørne, og da vi så et hesteben stikke ud, gik vi hjem og ringede til både kommunen og politiet, siger Lisbeth og Henrik Schrøder, Astrup Gods.

- Kommunen ville ikke tage sig af henvendelsen og henviste til politiet. Politiet noterede vores henvendelse i en døgnrapport og ville se på sagen. Men der er dog stadig ikke sket noget, og idag så vi rotter ved stedet, siger Lisbeth Schrøder.

Kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist, bekræfter, at der foreligger en anmeldelse - og at politimyndigheden har reageret på den.

- I forlængelse af døgnrapporten har vi været i kontakt med ejeren af hestefolden. Han har til os oplyst, at der er bestilt afhentning.

Vi kan så konstatere, at den døde hest endnu ikke er fjernet, hvorfor vi følger sagen til dørs, fordi der er tegler for, hvor længe større døde dyr kan få lov at ligge. Vi holder, så at sige, øje med hesten, siger Charlotte Tornquist.

Lisbeth og Henrik Schrøder er ikke begejstrede for situationen:

- Hesten har ligget død på stedet i cirka en måned. Vi har ved selvsyn konstateret, at der er rotter omkring det døde dyr. Og ikke langt fra, hvor det ligger, er der en ejendom, som vi ejer. Ejendommen er beboet, siger Lisbeth Schrøder - og tilføjer:

- Vi har faktisk to familier med børn boende i vores huse lige op til skellet mellem vores ejendom og hesteejerens græsfolde, og vi håber da ikke, at et nysgerrigt barn løfter på presenningen, ligesom rotterne naturligvis vil blive tiltrukket af ådslet og give gener hos naboerne.

Nordvestnyt har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra hestefoldens ejer på Bjergsted Byvej. Men det har ikke været muligt.

Større døde dyr, herunder heste, skal senest 24 timer efter fjernes. Indtil da skal dyret dækkes til, som det er sket her. Normalt fjernes større døde dyr indenfor et døgn efter anmeldelsen - men det er altså ikke sket i dette tilfælde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk