3. august 2021
Kalundborg Kommune skal have ny leverandør af rengøring på plads senest næste sommer. Modelfoto: Adobe Stock
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg Kommune skal have ny leverandør af rengøring på plads senest næste sommer. Modelfoto: Adobe Stock
Foto: REDPIXEL - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialog med aktører før ok til rengøringsaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Dialog med aktører før ok til rengøringsaftale
Kalundborg - 17. juni 2021 kl. 19:47

Af Bjarne Robdrup
Kalundborg Kommune lykkedes ikke med at få en kommende flerårig rengøringsaftale på plads i foråret. Det er der flere årsager til, men nu skal det forberendede arbejde være så grundigt, at en relevant og konkret aftale kan skrives under, når forhandlingerne lukkes.

I mellemtiden har Kalundborg Kommune købt sig til et ekstra års forhandlingstid med en kommende leverandør. Det er sket efter, at aftalen med ISS, der hidtil har leveret ydelserne til Kalundborg Kommune, er blevet forlænget med 12 måneder. Merprisen - udover ydelserne for selve rengøringen - er på 3,8 millioner kroner.

Forhistorien er, at kommunalbestyrelsen 25. november 2020 godkendte, at rengøringsydelsen fremadrettet skulle udbydes i tre distrikter. Udbuddet blev derefter iværksat primo 2021, og i midten af maj 2021 modtog kommunen fire tilbud på opgaven.

Men de fleste af disse tilbud viste sig at undervurdere de rengøringstimer, som er nødvendige for at kunne løse opgaven. Derfor besluttede kommunen at aflyse udbuddet.

Og sådan blev det. Udbuddet blev formelt annulleret 7. juni. Og det betyder, at rengøringsydelsen derfor nu skal genudbydes.

- Det er vigtigt, at vi er klædt på til en løsning, som sikrer, at vi ikke står i en tilsvarende situation næste gang, vi iværksætter udbud, siger borgmester Martin Damm (V).

Økonomiudvalget har vedtaget af anbefale kommunalbestyrelsen, at der gennemføres en såkaldt markedsdialog forud for iværksættelse af genudbuddet.

Det nu annullerede rengøringsudbud var opdelt i tre geografiske distrikter. Det fastholdes i genudbuddet sammen med øvrige betingelser.

I tillæg hertil findes det hensigtsmæssigt at tilføje følgende:

En markedsdialog indbefatter en dialog med relevante rengøringsvirksomheder, før genudbuddet iværksættes. Med denne dialog kan kommunen sikre, at det kommende udbudsmateriale afstemmes med markedet.

- Det handler om, at alle parter så vil være klædt rigtigt på frem mod et resultat, siger Martin Damm.

Kommunens forlængelse af eksisterende rengøringsaftale med ISS betyder, at den udløber 1. september 2022. På dette tidspunkt skal en ny rengøringsaftale være trådt i kraft.

Det nye oplæg behandles endeligt i kommunalbestuyrelsen i næste uges møde.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk