18. oktober 2019
Miljøstyrelsen frygter at mere end 12.000 liter benzin er trængt ned i jorden i forbindelse med benzinlækken ved Bregninge onsdag eftermiddag. Foto: Søren Kloster Sørensen
Miljøstyrelsen frygter at mere end 12.000 liter benzin er trængt ned i jorden i forbindelse med benzinlækken ved Bregninge onsdag eftermiddag. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det vil koste millioner at rense op efter benzinforurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil koste millioner at rense op efter benzinforurening
Kalundborg - 15. februar 2018 kl. 13:39
Af Thomas Rye og Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 15.000 liter benzin strømmede onsdag formiddag ud i NCC Grusgrav ved Bregninge, da en gummiged ved et uheld gravede hul på benzinledningen som forbinder Statoil Raffinaderiet i Kalundborg med et lager i Hedehusene.

arrow Læs også: Benzin i grundvandet: Rensning tager måneder

Lækken er stoppet, men flere tusinde liter olie nåede at sive ned i jorden, og nu venter der en større regning for oprydningen og reparationen.

- I første omgang er det FDO, Danske Olieberedskabslagre, der ejer ledningen, som står for oprydningem. Men de har efterfølgende mulighed for at føre et privat søgsmål for at få dækket deres omkostninger, siger kontorchef ved Miljøstyrelsen Yvonne Korup.

Ifølge indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen Jesper Christensen opstod lækken, da en maskinfører i en gummiged overså den orange markeringspæl, der viser, hvor benzinledningen går.

Gummigeden blev ført af en medarbejder hos entreprenørfirmaet NCC, der driver grusgraven.

- Vi har endnu ikke nogen oplysninger om, hvad det var, som forårsagede uheldet. Vores fokus var i første omgang at få standset lækken og minimeret skaden. Vi har nu sat gang i en intern undersøgelse af, hvad der er sket, fortæller Trine Leth, der er kommunikationschef i NCC.

Det er ikke første gang, at der går hul på benzinledningen. I 2014 blev der i forbindelse med noget arbejde på en mark nær Tølløse slået hul på ledningen.

Den gang slap 10.000 liter benzin ud på marken inden hullet blev stoppet. Regningen for at fjerne den forurenede jord løb dengang op i to millioner kroner.

Ingen mennesker kom til skade i forbindelse med lækken på benzinledningen i NCC Grusgrav ved Bregninge onsdag formiddag.

arrow 5.000 liter benzin er pumpet op ad jorden i Bregninge
20. februar 2018 kl. 15:47 Opdateret: kl. 09:16
arrow Det kan tage uger at fjerne benzinforurening
16. februar 2018 kl. 11:31 Opdateret: kl. 09:11
arrow Ingen risiko for drikkevandet på trods af benzinudslip
15. februar 2018 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk