17. februar 2019
Hanne Brøndel blev onsdag begravet fra Finderup Kirke. Hun blev kun 48 år. Foto: Bjarne Robdrup
Hanne Brøndel blev onsdag begravet fra Finderup Kirke. Hun blev kun 48 år. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det sidste farvel til en varm personlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sidste farvel til en varm personlighed
Opdateret 21. april 2016 kl. 13:54
Kalundborg - 20. april 2016 kl. 15:08
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udenfor stod æresvagter med røde faner. Indenfor kirkens mure var ordene lige så sande, som de var bevægende; og tårerne fik frit løb, da familien, vennekreds, arbejdskammerater og den markante repræsentation af politiske med- og modspillere i dag tog afsked med Hanne Brøndel, der blot blev 48 år. Rammen var egnens og Høngs største kirke i Finderup, men den rakte ikke til at sikre, at alle fik en siddeplads. Ekstra stole og våbenhuset blev også taget i brug.

arrow Læs også: Mindeord for Hanne Brøndel

Hanne Brøndel, i midten af sit gode liv, døde natten til søndag efter syv måneders forgæves kamp mod kræften.

Hun byggede sit menneskelige ansigt på kærligheden. Den var med hende overalt. I familiens kreds, i vennernes og i arbejdet, både det civile på Novo Nordisk og den politiske i spidsen for Socialdemokratiet i Kalundborg Kommune, hvor Hanne var 2. viceborgmester.

- Lige nu kan det synes så vanskeligt for familien at komme videre, for den har mistet en kær hustru, en kærlig mor, en altid nærværende søster og datter, og lige nu går familien går hånd i hånd med sorgen. Men også Hannes familie bygger på kærlighed og fællesskab, og derfor vil det også lykkes at komme videre, sagde sognepræsten, Susanne Pedersen.

- Hanne søgte altid sandheden og var i alle måder et redeligt menneske, som det blev udtrykt i sognepræstens mindeord, der ramte dybt ned i Hanne Brøndels personlighed.

Susanne Pedersen kom også ind på Hanne Brøndels enorme vingefang og menneskelige rækkevidde; for Hanne overkom det meste. Måske fordi hun i alle forhold var en velorganiseret planlægger.

Hanne Brøndel rummede den ægte indignation og kunne blive vred, når nogen blev behandlet uretfærdigt.

Det kom Gunnar Jørgensen, der afløste Hanne Brøndel som formand for Socialdeokraterne i Kalundborg, ind på i sin mindetale ved sammenkomsten i Rosenvængets Selskabslokaler.

- Socialdemokraterne har mistet en dygtig og vidende politiker og mange en god ven. Men vi har alle mistet en markant og usædvanlig personlighed, der både kunne være stridbar og på samme tid føjelig. Hanne var guld værd for fællesskabet, sagde Gunnar Jørgensen, der sluttede med ord, alle kan tilslutte sig:

Vi kommer til at savne Hanne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk