19. september 2019
Mandag er det 60 år siden, at den 82-årige Gitte Randrup og 83-årige Laurits Randrup giftede sig. Kærligheden til naturen og lysten til at opleve noget og leve et aktivt liv har holdt dem sammen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Mandag er det 60 år siden, at den 82-årige Gitte Randrup og 83-årige Laurits Randrup giftede sig. Kærligheden til naturen og lysten til at opleve noget og leve et aktivt liv har holdt dem sammen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det perfekte match kan fejre diamantbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det perfekte match kan fejre diamantbryllup
Kalundborg - 24. marts 2019 kl. 08:44
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en tid hvor omkring halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse, så er det ikke mange par forundt at kunne fejre kobber-, sølv- eller guldbryllup. Ægteparret Gitte og Laurits Randrup er en undtagelse.

På mandag er det 60 år siden, at de blev gift i Kregme Kirke, i Gitte Randrups fødeby Kregme lige udenfor Frederiksværk. Dermed kan de fejre deres diamantbryllup.

- Vores barnebarn sagde en gang til mig: »Har dig og morfar virkeligt været sammen hele livet? I må være det perfekte match!«, fortæller Gitte Randrup.

Selv mener de da også, at det er de mange ting de har til fælles, der har gjort, at de stadig er sammen efter så mange år.

- Fælles arbejde, fælles kollegaer, fælles interesser og en god portion humor. Det har været vores opskrift på et godt ægteskab, siger Laurits Randrup.

Parret mødtes på Skårup Seminarium hvorfra de begge er uddannede skolelærere. I 1960 fik de arbejde på den nystartede Raklev Skole, og flyttede til Kalundborgegnen.

De første mange år arbejdede de side om side på Raklev Skole, hvor Laurits Randrup i 1965 blev viceskoleinspektør og i 1976 skoleinspektør.

I 1985 besluttede Gitte Randrup sig dog til at det var tid til at prøve noget nyt. Hun fik arbejde på Nyrupskolen, og nåede derefter i sine resterende arbejdsår at arbejde på flere andre skoler i kommunen.

Laurits Randrup fortsatte på Raklev Skole til 1987, hvorefter han også ville prøve nye græsgange. Han blev lærer på Munkesøskolen, hvor han underviste de ældste elever til han gik på pension i 1996.

- Efter så mange år i skoleverdenen, kender vi rigtig mange i lokalsamfundet. Heldigvis vil alle stadig gerne hilse på os, griner Laurits Randrup.

Parret er stadig meget aktive både i lokalsamfundet og fritiden.

- Vi var fra en generation, hvor man ikke tog på dannelsesrejse, da man var ung, så noget af det første vi gjorde, da vi begge var pensionerede, var at tage på en flere måneder lang cykelrejse i New Zealand. Det var en enorm oplevelse, fortæller Laurits Randrup.

Parret fremhæver selv Raklev Gymnastik- og Idrætsforening som noget der har fyldt i deres liv. De begyndte at komme i foreningen da de flyttede til Kalundborg, og er den da i dag stadig aktive medlemmer, der står i spidsen for foreningens ugentlige stavgang.

Friluftslivet og kærligheden til naturen er også en fælles interesse for parret, og var årsagen til at de den dag i dag bor i det flere hundrede år gamle husmandssted Højehus på Kallerupvej.

- Vi havde en fælles drøm om at bo på landet. Laurits ville gerne have høns, og der er noget helt særligt ved at bo herude. Man kan høre lærken synge, og man kan hente friske porrer i køkkenhaven mens hønen går på rov blandt rosenkålene, siger Gitte Randrup.

Parret har sammen fem børn, 12 børnebørn og 4 oldebørn.

Diamantbrylluppet fejres mandag i hjemmet med de nærmeste under private former.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk