19. maj 2019
Lørdag var der atter liv på jernbanen mellem Gørlev og Høng, da der blev Veterantogsevent i de to byer. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Lørdag var der atter liv på jernbanen mellem Gørlev og Høng, da der blev Veterantogsevent i de to byer. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kørte på skinner i Gørlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kørte på skinner i Gørlev
Kalundborg - 13. oktober 2018 kl. 20:10
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag summede Gørlev og Høng stationer med liv i en grad som man ikke har set det i mange år. Vestsjællands Veterantog havde sat hele tre lokomotiver, de to damplokomotiver OHJ 38 og DSB K 564 samt diesellokomotivet OHJ 24, på skinnerne, og passagererne stod i kø for at komme ud og køre med de tre gamle tog.

- Vi har haft rigtig mange gæster i dag. Det gode vejr er helt sikkert med til at lokke flere til, men i år har vi også fået budskabet om arrangementet ud langt udenfor kommunegrænserne. Vi har for eksempel haft gæster fra både Stege og København, fortæller driftsbestyrer Jan Bo Pedersen fra Vestsjællands Veterantog.

De tre lokomotiver kørte lørdagen igennem konstant i rutefart mellem de to stationer, og når de ankom til en station stod mange nysgerrige i kø for at fotografere de gamle maskiner.

Udover de store lokomotiver og de gamle togvogne, kunne man også opleve en udstilling af veteranbiler. Der var flere boder på stationen, hvor der blandt andet blev solgt pølser og frugt, og damptraktoren »Lille bror« var igen i år på besøg i Gørlev.

Hvis man ikke nåede forbi lørdagens veteranevent i Gørlev, så er der stadig chancer for at komme ud at køre veterantog i efterårsferien. Det nyistandsatte damplokomotiv OHJ 38 kører på jernbanen mellem Høng og Gørlev både torsdag den 18. oktober og lørdag den 20. oktober i efterårsferien.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk