15. maj 2021
Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen: - Hold afstand, danskere! Og det gør de. I hvert fald i Kalundborg. PR-foto
Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen: - Hold afstand, danskere! Og det gør de. I hvert fald i Kalundborg. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Desværre vandt Brostrøm!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Desværre vandt Brostrøm!
Kalundborg - 15. marts 2021 kl. 11:40

Det er så sandelig ikke nogen hemmelighed, at Kalundborg Kommune meget gerne ser en reel tilvækst af nye borgere, der kan bidrage til generationernes fællesskab, udvikling og økonomien.

Ved storkommunens fødsel (2006/2007) var det en nærmest indlysende forventning, at befolkningstallet (dengang 48.900) ville stige til og passere 50.000 på få år.

Men det skete ikke. Og det er aldrig sket. Tværtimod.

Her er så en historie, der også inddrager Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen - men vi begynder med en god og en dårlig nyhed:

Den gode: Det går den rigtige vej. Befolkningstallet i Kalundborg Kommune er netto rent faktisk stigende - også selvom manden med leen (aldersbetinget, ikke corona) også har haft travlt de senere år. Kort sagt: Tilgangen af nye borgere til Kalundborg stiger ganske pænt og overgår således antallet af borgere, der fraflytter Kalundborg.

Den dårlige: Så kom coronaen som bekendt, og 11. marts 2020 lukkede statsministeren store dele af landet. I sit følge til at tegne og forklare inddrog Mette Frederiksen den før omtalte Søren Brostrøm. Og hvad sagde Sundhedsstyrelsens direktør til danskerne fra Statsministeriets presserum:

- Sprit af, vask hænder - og hold afstand - sørg for at holde afstand!

Et par måneder senere kommenterede borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) det faktum, at befolkningstallet var stagnerende i kommunen, med følgende:

- Nu er de fleste blevet bedt om at blive hjemme. Jeg kunne da have en forventning om, at når man er tvunget til at blive inden for husets fire vægge (fra arbejde og vennebesøg) kan det måske give anledning til, at vi får flere nye borgere. Altså, når man nu alligevel går derhjemme ...

Nu er der, som bekendt, gået godt og vel ni måneder. Og borgmesteren må sluk­øret erkende:

- Nej, den mission er der ikke kommet flere babyer ud af. Ikke noget boom der. Det er ærgerligt. Så jeg må nøjes med at erkende, at Søren Brostrøm vandt. Borgerne i Kalundborg holder fortsat god afstand!

BR

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk