22. september 2020
Der er ikke et samlet overblik over kunstbeholdningen hos Kalundborg Kommune. Derfor skal opgaven med at registrere kunst prioriteres. Her ses et maleri i rådssalen af Hans Sørensen. Foto: Per Christensen
Der er ikke et samlet overblik over kunstbeholdningen hos Kalundborg Kommune. Derfor skal opgaven med at registrere kunst prioriteres. Her ses et maleri i rådssalen af Hans Sørensen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der skal styr på kommunale kunstværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal styr på kommunale kunstværker
Opdateret 10. juni 2020 kl. 07:12
Kalundborg - 10. juni 2020 kl. 06:59
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Kommune har gennem årene investeret i og fået doneret en del kunstværker, der befinder sig både udendørs i det offentlige rum og indendørs i stort set alle kommunale bygninger.

Især kommunalreformen og løbende organisationsændringer har medført, at der i dag ikke er fuldt overblik over kunstbeholdningen.

Kultur- og fritidsudvalget var ved det seneste møde enige om, at opgaven med at registrere kommunens kunst skal prioriteres, og forslaget, som kommer til at koste 325.000 kroner, skal tages med videre til budgetprocessen.

- Der hænger værdifuld kunst nogle steder i Kalundborg Kommune, og det er vigtigt, at vi får registreret vores kunst, så vi ved, hvad vi har, og det ikke forsvinder i glemslen, siger Ole Glahn (R), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Overblik mangler

Hvilke værker har Kalundborg Kommune, hvor befinder de sig, og hvordan er værkernes tilstand? Det mangler der et samlet overblik over.

Det kom blandt andet frem, da Bjergsted Lokalarkiv efterspurgte de værker, som Bjergsted Kommune i forbindelse med rådhusets indvielse havde indkøbt for en donation fra Svend Bergsøe.

Efter et større detektivarbejde lykkedes det at lokalisere stort set alle værker.

Det er forskelligt, hvordan de fem kommuner før kommunesammenlægningen registrerede kunst, og der er ikke blevet lavet et samlet overblik efter sammenlægningen.

Det er problematisk at der ikke er et fuldt overblik over kommunens kunstsamling, også i forsikringssmæssigt henseende.

Det foreslåes, at alle værker registreres ved fysiske besøg i alle kommunens bygninger.

Der skal laves en database med beskrivelser og fotos af værkerne samt deres placering.

Der skal udarbejdes retningslinjer for, hvordan man skal agere, når er kunstværk flytter plads. En del værker, der bør udgå af kommunens samlinger, skal identificeres. Nogle bør således overdrages til museer, mens andre bør kasseres.

Opgaven forventes at kunne løses indenfor rammerne af et halvt årsværk, da Kalundborg Kommune har mere end 100 lokationer, der skal gennemgås. Samtidig vil der være en del dyberegående research forbundet med registreringen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk