19. april 2019
Hans Meredin Petersen nød at opholde sig i sin have på ejendommen på Gl. Røsnæsvej. Foto: Bjarne Robdrup
Hans Meredin Petersen nød at opholde sig i sin have på ejendommen på Gl. Røsnæsvej. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den sidste træmand er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sidste træmand er død
Kalundborg - 10. oktober 2018 kl. 11:09
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 6. oktober gik tidligere tømmerhandler og svensk konsul Hans Meredin Petersen bort efter et langt og begivenhedsrigt liv i Kalundborg. Han blev 96 år.

Han voksede op i 1920'ernes Kalundborg i en stolt tømrerslægt på fædrene side. Han var sidste skud på stammen i en søskendeflok med tre ældre søstre.

Som 16-årig valgte Hans Meredin Petersen selv at gå trævejen, og han gennemførte en trælastuddannelse hos Bønnelyckes Trælasthandel i Roskilde - en uddannelse, som delvist blev gennemført i Sverige under 2. Verdenskrig, hvor den unge mand arbejdede på et svensk savværk for at dygtiggøre sig inden for træbranchen.

Efter trælastuddannelsen tog han en højere handelseksamen fra Niels Brocks Handelsskole og vendte derefter tilbage til fødebyen, hvor han senere blev medejer af familiefirmaet Kalundborg Tømmerhandel.

Tømmerhandelen, der i 2007 skiftede navn til Meredin Tømmerhandel, gennemgik under hans ledelse en betydelig udvikling og havde på et tidspunkt et pænt stykke over 100 medarbejdere. Frem til 80-årsalderen havde Hans Meredin Petersen sin daglige gang i tømmerhandelen, og interessen for træ beholdt han hele livet.

- Min far var den sidste i generationen af de gamle tømmerhandlere, hvor træet udgjorde den mest betydelige del af det, man solgte. Han gik meget op i træets kvalitet, og helt frem til sin død interesserede han sig levende for både firmaet, branchen, byen og hele samfundet generelt, siger sønnen Ole Meredin Petersen, som siden 1987 har stået i spidsen for tømmerhandelen, der foruden Kalundborg også har afdelinger i Jyderup og Holbæk.

I 1973 blev Hans Meredin Petersen udnævnt til svensk konsul, og som følge deraf blev han senere tildelt kommandørkorset af Svenske Nordstjerne Orden.

Han sad i en årrække også i bestyrelsen for Cementimportørforeningen og i arbejdsgiverforeningen i Kalundborg.

Igennem hele sit liv fulgte han ivrigt og knivskarpt med i Kalundborgs udvikling, og helt frem til sin død glædede han sig over havnebyens evne til at tiltrække store virksomheder, som kunne bidrage til fortsat vækst.

- De meget store virksomheder, der er kommet til byen, og som præger den i dag, har stor andel i den udbygning, som jeg anser for at være så positiv, og som vi med rette kan forvente vil fortsætte, udtalte Hans Meredin Petersen i et interview med Nordvestnyt tidligere på året.

Fritiden blev brugt på familien, rejser, den store have og ikke mindst sejlads. Fra barnsben lærte han at sejle i Houget, og i hele sit liv var han medlem af Kalundborg Sejlklub. Her modtog han således for fire år siden en speciallavet nål for at markere 75 års medlemsskab af Sejlklubben.

Hans Meredin Petersens kone Inge Birgitte, kendt som Sisser, døde for 22 år siden, og de seneste 20 år har han tilbragt livet sammen med kæresten Lene.

Hans Meredin Petersen efterlader sig foruden Lene fire børn, 12 børnebørn og 22 oldebørn.

Begravelsen finder sted fra Vor Frue Kirke i Kalundborg lørdag den 13. oktober klokken 11.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk