12. juli 2020
På den nye fabrik på Svends Allé er en serie Bukh EH 100 dieselmotorer ved at blive samlet. EH 100 var med vandret liggende stempel og to svinghjul og kunne yde 12 hk (hestekræfter).

Udover en tank med brændstof, skulle motoren engang imellem have en spand vand i den køletank, der var en del af konstruktionen. Foto: 1954 (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

På den nye fabrik på Svends Allé er en serie Bukh EH 100 dieselmotorer ved at blive samlet. EH 100 var med vandret liggende stempel og to svinghjul og kunne yde 12 hk (hestekræfter). Udover en tank med brændstof, skulle motoren engang imellem have en spand vand i den køletank, der var en del af konstruktionen. Foto: 1954 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye Bukhfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye Bukhfabrik
Kalundborg - 27. juni 2020 kl. 07:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motorfabrikken Bukh A/S byggede i 1952 en ny fabrik på Svends Allé ved Østhavnen, og i en del år var der aktiviteter både på den gamle og den nye fabrik.

Prøveværksted, forsendelse og enkelte andre ting blev i en periode på den gamle fabrik på Østre Havnevej, og det var også i forbindelse med flytning af inventar, maskiner og andre transportopgaver mellem den gamle og den nye fabrik, at Bukhs første traktor så dagens lys, og blev benyttet til denne opgave. Der blev nemlig brug for en blokvogn og noget til at trække den med.

Traktoren var bygget op omkring en Bukh marinemotor 2EV 100, og det var denne traktor, der igen åbnede muligheder for Bukhs gamle planer og ønsker om at lave en traktor.

Det viste sig hurtigt, at Bukh marinemotoren, der lå i mange både, også var velegnet som drivkraft til traktorerne i landbruget.

Traktorproduktionen på Bukh ophørte i 1968, og i 1994 blev den øvrige produktion af marinemotorer solgt til Aabenraa Motorfabrik A/S, som flyttede produktionen til Aabenraa, så i løbet af sommeren 1995 var der ikke mere tilbage af Bukhs produktion i Kalundborg.

Da Bukh lukkede, var der ca. 60 beskæftiget på fabrikken.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk