14. juli 2020
Advokat Stig Nielsen fra advokatfirmaet MachenhauerNielsen i Kalundborg kan lørdag den 24. februar fejre sin 50 års fødselsdag. Foto: Mie Neel
Advokat Stig Nielsen fra advokatfirmaet MachenhauerNielsen i Kalundborg kan lørdag den 24. februar fejre sin 50 års fødselsdag. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den mæglende advokat fylder 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mæglende advokat fylder 50 år
Kalundborg - 23. februar 2018 kl. 08:46
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 24. februar runder Kalundborg advokaten Stig Nielsen et skarpt hjørne, når han kan fejre sin 50 års fødselsdag.

Stig Nielsen er i Kalundborg kendt som den mangeårige partner i advokatfirmaet MachenhauerNielsen, som han i 1998 stiftede sammen med kollegaen Finn Machenhauer.

Hos MachenhauerNielsen beskæftiger Stig Nielsen sig især med erstatningsret, forsikringsret og lejeret, men derudover fremhæver han selv retsmægling som et af sine specialer.

- Retsmægling er et forholdsvis nyt fænomen i Danmark. Det er først fra 2008, at man er begyndt at tilbyde retsmægling ved de danske domstole som et alternativ til en egentlig retssag. Det er lidt af et hjertebarn for mig, for det er oftest en bedre løsning for alle parter, hvis man kan finde en mindelig løsning på en konflikt, siger Stig Nielsen.

Han er uddannet som meditator, og det er en af de opgaver som han sætter mest pris på i sit daglige arbejde.

- Det er udfordrende at sætte sig ned med to uenige parter og skulle forlig dem, men det er også en interessant opgave, og det er utroligt givende når det lykkes, siger han.

- For eksempel i sager om forældremyndighed eller når to ellers gode forretningspartnere er kommet op at toppes, så vil det ofte være en bedre løsning på langt sigt med et forlig end med dom, så parterne bagefter er i stand til at tale sammen og samarbejde, mener Stig Nielsen.

Stig Nielsen er født og opvokset i Brønshøj udenfor København, men flyttede til Kalundborg i 1995, da han fik arbejde i byen.

- Indfødt bliver man jo først efter adskillige generationer, men jeg føler mig som kalundborgenser, og som årene går, bliver jeg gladere og gladere for at være flyttet til Kalundborg, siger han o g fortsætter:

- Mindre byer har nogle særlige kvaliteter, som man ikke finder i en storby som København. Kalundborg har fjorden og en fantastisk natur, som jeg sætter stor pris på.

For Stig Nielsens virke som advokat er det også vigtigt at han er en del af lokalsamfundet.

- Størstedelen af vores kunder er lokale fra Kalundborg eller Holbæk. Det betyder noget for folk, at de kender deres advokat og møder ham på gaden eller i supermarkedet, siger Stig Nielsen.

Stig Nielsen meldte sig som 18-årig ind i Det Radikale Venstre, og han er medlem den dag i dag. Han er kredsformand for partiet, medlem af partiets hovedbestyrelse, og har også tidligere stillet op for Det Radikale Venstre både som kandidat til Kommunalbestyrelsen og til Folketinget.

Han sad i bestyrelsen for Medieselskabet Nordvestsjælland, hvor han var med til at gennemføre fusionen med Sjællandske Medier. I dag er han medlem af Sjællandske Mediers repræsentantskab.

Den sparsomme fritid bruges blandt andet i Kalundborg Roklub, hvor han de sidste fem år har roet i kajak.

Fødelsdagen fejres privat med familie og venner. Senere på året vil der blive holdt en fælles reception med kollegaen Thomas Philip fra MachenhauerNielsen, der også fylder 50 år i 2018.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk