10. august 2020
Bukh diesel traktoren model DZ-30 er, med en medarbejder fra Bukh, Monna Guldberg ved rattet, på vej op til Ulshøj. I baggrunden Vor Frue Kirke i Kalundborg. Foto: 1956 (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Bukh diesel traktoren model DZ-30 er, med en medarbejder fra Bukh, Monna Guldberg ved rattet, på vej op til Ulshøj. I baggrunden Vor Frue Kirke i Kalundborg. Foto: 1956 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den danske traktor fra Bukh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske traktor fra Bukh
Kalundborg - 04. juli 2020 kl. 10:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motorfabrikken Bukh konstruerede og fremstillede sin første traktor i 1952. Den blev brugt til intern transport af maskiner og dieselmotorer mellem Bukhs to fabrikker, den gamle fabrik på Østre Havnevej og den nye fabrik på Svends Allé.

De første traktorer, der blev fremstillet i starten af 1950'erne, blev fremstillet på den gamle fabrik, men nogle år efter blev produktionen flyttet til den nye fabrik, og det var her serieproduktionen af traktorerne begyndte.

I starten af 1956 blev der fremstillet to Bukh traktorer per dag, og i slutningen af 1956 blev der lavet 6-10 traktorer om dagen. I efteråret 1958 blev der på fabrikken færdigmonteret 12 traktorer om dagen.

Der var i 1960 tre forskellige traktormodeller at vælge imellem, men i 1963 blev der sendt flere nye Bukh-modeller på markedet.

Bukh sendte i 1967 fremtidens traktor på markedet, det var de gule traktorer med fastmonteret, styrtsikkert førerhus, som blev lavet i tre forskellige modeller, Juno, Jupiter og Hercules. Der blev lavet 650 stk. Juno, 650 stk. Jupiter og 50 stk. Hercules traktorer.

Der blev i de 16-17 år, hvor der var traktorproduktion på Bukh, fremstillet ca. 11.200 traktorer af forskellige modeller.

På generalforsamlingen i Motorfabrikken Bukh besluttede man den 29. april 1968 at indstille traktorproduktionen, og i efteråret 1968 kørte de sidste Bukh traktorer af samlebåndet på fabrikken i Kalundborg.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk