31. juli 2021
De nye danmarksmestre er fra venstre Christoffer Damgaard Hansen fra Kalundborg, Mads Nicolai Rasmussen fra Falster, Rasmus Bahne Hyldal fra Slagelse og Martin Bjerregaard Jensen fra Høng. Privatfoto
De nye danmarksmestre er fra venstre Christoffer Damgaard Hansen fra Kalundborg, Mads Nicolai Rasmussen fra Falster, Rasmus Bahne Hyldal fra Slagelse og Martin Bjerregaard Jensen fra Høng. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De vandt DM med et traktorkondom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vandt DM med et traktorkondom
Opdateret 28. maj 2020 kl. 15:06
Kalundborg - 28. maj 2020 kl. 15:04
Af Martin Stokkebro Moestrup

Et traktorkondom kan hyldes som en potentiel iværksættersucces, og to ud af de fire mest innovative danske studerende kommer fra Kalundborg Kommune. Det er to af kendsgerningen efter onsdagens afgørelse på DM i Entreprenørskab for studerende.

I 14 dage har fire unge studerende siddet i Kalundborg og forberedt sig på den netop afholdte konkurrence, der grundet coronasituationen foregik online i stedet for i hovedstaden, som det ellers var planlagt. Martin Bjerregaard Jensen fra Høng, Mads Nicolai Rasmussen fra Falster, Rasmus Bahne Hyldal fra Slagelse og Christoffer Damgaard Hansen fra Kalundborg er fortsat hjemme hos sidstnævntes forældre.

Her forbereder de dels deres deltagelse i europamesterskaberne, dels arbejder de på lanceringen af deres vinderprodukt, som de rent faktisk kalder traktorkondom, men som skal have et mere sobert navn inden det kommer på hylderne. Derudover læser de også til eksamen. Mads, Christoffer og Martin er studerende på maskinmesteruddannelsen på SIMAC i Svendborg, mens Rasmus læser på Syddansk Universitet.

Deres vinderprodukt er en gummimanchet, som holder støv og partikler ude af det hydrauliske system på blandt andet traktorer og landbrugsmaskiner. Ideen opstod på opdrag fra en lærer fra SIMAC og udspringer af Mads og Christoffers opvækst på et landbrug.

- Mig og Mads er begge vokset op på en gård og har derfra cirka 15 års erfaring med landbrug. Det var på baggrund af den erfaring, at vi kom på ideen, fortæller Christoffer Damgaard Hansen.

Kan bruges mange steder

I første omgang er gummimancheten udtænkt til landbruget, men der behøver Hydra-SAFE, som de fire unge mænd kalder deres virksomhed, ikke stoppe.

- Det kan nemt skaleres til andre industrier som vind og fiskeri, hvor man har sammenkoblinger, man gerne vil beskytte, siger han.

Traktorkondomet forlænger levetiden på komponenterne på det givne produkt, den, hvis vi skal blive i terminologien, trækkes ned over. Derudover har det også to andre fordele, fordi det reducerer mængden af den hydraulikolie, der går til spilde.

- Det er godt, dels fordi hydraulikolie kan forårsage allergiske reaktioner og i sidste ende være en medvirkende årsag til hudkræft, dels fordi jo mindre oliespild, jo bedre er det for miljøet, siger Christoffer Damgaard Hansen.

Europamesterskabet i entreprenørskab afholdes den 24.-26. juni. Det skulle have været afholdt i Athen i Grækenland, men er lige som DM flyttet til at foregå online.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk