17. maj 2021
Recovery Bulls Kalundborg håber at finde en frivillig, der vil stå i spidsen for et fodboldfællesskab for socialt udsatte fortæller tovholder Michael Olsen. Foto: Mie Neel
Recovery Bulls Kalundborg håber at finde en frivillig, der vil stå i spidsen for et fodboldfællesskab for socialt udsatte fortæller tovholder Michael Olsen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De udsatte skal have et frirum fra hverdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De udsatte skal have et frirum fra hverdagen
Kalundborg - 17. april 2021 kl. 18:29
Af Thomas Rye

For socialt udsatte, såsom misbrugere, hjemløse eller sindslidende, kan det være svært at finde sig tilpas i etablerede idrætstilbud. Derfor vil foreningen Recovery Bulls Kalundborg nu starte sit eget fodboldfællesskab i Kalundborg Kommune.

- Hvis man for eksempel er medlem af en fodboldklub, så kan de andre medlemmer måske have svært ved at forstå, hvis den udsatte har en dårlig dag. I vores fællesskab kender alle til den slags problematikker, og der er højere til loftet og bedre plads til alle slags mennesker, siger Michael Olsen, der er tovholder for Recovery Bulls aktiviteter i Kalundborg.

Recovery Bulls findes flere steder rundt om i landet. Afdelingen i Kalundborg blev stiftet i efteråret sidste år, og på trods af, at coronakrisen har lagt en dæmper på foreningens muligheder i de første måneder, er Michael Olsen meget tilfreds med modtagelsen i Kalundborg.

- Det er gået over al forventning. Vi er blevet godt modtaget, mange er interesserede i, hvad vi laver, og indtil videre har vi fået 15 faste medlemmer, fortæller han.

Indtil videre har Recovery Bulls aktiviteter i Kalundborg hovedsageligt bestået af to ugentlige gåture, men der er ambitioner om mere.

Fodboldholdet er næste skridt på vejen. Til dette formål søger Recovery Bulls efter en frivillig holdleder. Michael Olsen fortæller også, at man har været i dialog med petanqueklubben, og regner med at sætte gang i et petanquehold senere på året.

- Det er mindre vigtigt, hvad vi foretager os. Det vigtige er, at vi er fysisk aktive i fællesskab. Det giver et frirum fra hverdagen og nogle gode sociale oplevelser, fortæller Michael Olsen.

På Recovery Bulls Kalundborgs facebookside kan man læse mere om gåture og andre aktiviteter.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk