21. september 2020
Dan Sallingboe forhandler stor lyd - bogstaveligt talt. Højttalerne han sælger er både store og små, og fælles for dem er at lyden er fantastisk. Fotos: Elisa Hauerbach
gallery icon

Se billedserie

Dan Sallingboe forhandler stor lyd - bogstaveligt talt. Højttalerne han sælger er både store og små, og fælles for dem er at lyden er fantastisk. Fotos: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De store lydoplevelser finder man i Svebølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De store lydoplevelser finder man i Svebølle
Kalundborg - 03. februar 2019 kl. 19:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I nichevirksomheden Sallingboe Audio kan man købe stor lyd, blandt andet i form af kæmpestore højttalere og forstærkere der gengiver lyden så godt at selv entusiaster bliver begejstrede over at høre den.

- Det begyndte den 14. januar 1981 hvor jeg købte mit første anlæg og første vinylskive. Musik blev hurtigt en hobby og der gik kun kort tid inden det gik op for mig at jo bedre udstyr des bedre blev den musikalske oplevelse. Jeg blev vist det, man kalder for en musiknørd, for den gode lyd fik lov at fylde meget i mit liv. Jeg har tidligere haft virksomhed, og besluttede mig for - efter at have solgt den - at hvis jeg skulle være selvstændig igen, så skulle det være indenfor Hifi, hvor min interesse i forvejen lå. Under et besøg på High-End messe i München opstod derfor tanken om at tilføje forretning til fornøjelse og kort derefter var Sallingboe Audio en realitet, fortæller indehaver Dan Sallingboe.

Det skal være sjovt at lytte
Dan Sallingboe mener at musik skal være sjovt at lytte til, så det er hans produkter også. I hans showroom i Svebølle, kan man sidde i en sofa og give sig den tid det tager at beslutte sig om købet, imens man lytter på de ønskede højttalere og med den ønskede forstærker. Rummet er indrettet som en stue, med en hel væg dækket af vinylplader, som han i øvrigt selv, ivrigt, lytter til.

Højttalerne varierer i størrelsen. Nogle er små og lette, imens andre vejer 40 og 70 kilo. Forstærkerne vejer også godt til, for det er kvalitet, når det er bedst- nogle med og nogle uden rør i forstærkerdelen.

Dan mener at det er umuligt at gå ud i en normal forretning og vælge højttalere - i hvert fald, hvis man er kritisk overfor lydens kvalitet - for lydgengivelsen er altid anderledes, når den sendes ud i et butikslokale som har en helt anden rumklang end en stue, hvor man normalt vil have højttalerne stående.

Lyder som »live«
- Hvis man, som kunde, kan sidde her med lukkede øjne og få oplevelsen af at musikerne står lige her foran og spiller live, at en oprasanger måske står lidt henne til højre og en anden står i midten, imens en guitarist spiller til venstre i »lydbilledet«, så er det fordi kvaliteten er høj. Der er ingen anlæg der gengiver lyden 100 procent, men det kan godt nok komme tæt på. Hifi står for High Fidelity - og kan oversættes med »høj ægthed«, og det er lige præcis det jeg sælger, fortæller Dan Sallingboe.

Hans kundegruppe ønsker luksusvarer, og det er også den korrekte betegnelse for hans varesortiment, som består af en række hifi - højttalere, forstærkere, grammofoner - og kabler der forbinder de enkelte elementer, så den bedst mulige lyd kan gengives.

- Har man generelle ønsker om at få skaffet specifikke varer hjem, så klarer jeg også det, hvis det er muligt. Man er velkomme til at kontakte mig og få demonstreret den store lyd - også i de »små« højttalere jeg forhandler. De er små nok til at kunne være en del af et reolsystem, men de giver en helt fantastisk lyd, som også er en sand fornøjelse at lytte til, siger Dan Sallingboe, der inden en eventuel demonstration kan kontaktes via sit firmas hjemmeside eller telefonisk.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk