15. oktober 2019
Varehuschef Kirsti Thygesen er glad for  Änglamark-produkter, som er et af Coops egne varemærker og fri for problematiske kemikalier. Netop de homonforstyrrende stoffer er på dagsordenen, når Butiksudvalget i Kvickly Kalundborg inviterer til årsmøde 3. juni.
Varehuschef Kirsti Thygesen er glad for Änglamark-produkter, som er et af Coops egne varemærker og fri for problematiske kemikalier. Netop de homonforstyrrende stoffer er på dagsordenen, når Butiksudvalget i Kvickly Kalundborg inviterer til årsmøde 3. juni.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De skadelige stoffer skal forbydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De skadelige stoffer skal forbydes
Kalundborg - 15. maj 2019 kl. 07:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De hormonforstyrrende stoffer og de organiske fluorerede stoffer er på dagsordenen, når Butiksudvalget i Kvickly Kalundborg inviterer til årsmøde. Det holdes 3. juni, og stedet er cafeteriet i supermarkedet i Elmegade. Der er gratis adgang til mødet og billetter kan hentes i kiosken i butikken efter først til mølle-princippet.

Coop har gennem flere år arbejdet offensivt for at få forbudt stofferne, og i front er Signe D. Frese, ansvarlighedschef i Coop, der har spillet en aktiv rolle, og hun er gæstetaleren på årsmødet.

Hun har tidligere fremhævet i den offentlige debat, at der er rigeligt med dokumentation for, at stofferne er skadelige, og at førende forskere længe har advaret mod dem. Coop har taget flere initiativer for at få et forbud indført, og i 2017 samlede koncernen omkring 21.000 underskrifter fra danskere, der også ønsker en strammere kemi-lovgivning.

Coop har haft indflydelse på et beslutningsforslag i Folketinget. Ifølge Signe D. Frese er der et stort behov for et forbud, så forbrugerne kan føle sig tryggere. Og hun er stor fortaler for, at tvivlen skal komme forbrugerne til gode.

Coop har gennem flere år netop arbejdet for, at tvivlen skal komme forbrugerne til gode, og derfor indeholder mærkerne Änglamark, Coop og X-tra i dag ingen af de skadelige stoffer. Koncernen lancerede i 2014 en kemikalie-strategi og har siden systematisk arbejdet med at udfase de problematiske stoffer.

Ifølge Signe D. Frese er erfaringen i dag, at det godt kan lade sig gøre at finde alternativer til de skadelige stoffer og producere, uden at det går ud over kvaliteten i fødevarer. Hun lægger heller ikke skjul på, at man i Coop vat begejstret over, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen var på vej med en strammere kemi-lovgivning, og hun opfordrede ham til at udvide sit forslag til også at omfatte kosmetiske produkter.

I forbindelse med ministerens forslag udtalte hun nemlig, at de skadelige stoffer ikke hører hjemme i produkter, der smøres på huden, også fordi det er fuldt ud muligt at fremstille effektive hudplejeprodukter uden.

- Det er væsentligt, at vi som forbrugere får mere viden om disse skadelige stoffer, lyder det fra Carl Erik Møller, formand for Butiksudvalget i Kvickly Kalundborg. Og varehuschef Kirsti Thygesen er helt enig, og hun anbefaler koncernens egne varemærker.

- Vi forbød parabener i egne varemærker allerede i 2006, faktisk flere år før vores konkurrenter forbød og udfasede parabener, siger Kirsti Thygesen, varehuschef i Kvickly Kalundborg. Hun er stolt over, at Coop har gjort en stor indsats for at fjerne mange af de uønskede stoffer fra egne produkter, for det rykker i en mere bæredygtig retning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk