19. oktober 2019
Dagplejerne mødes til heldagslegestue i Raklev Børnehave, hvor man låner bygningen kaldet Blæksprutten. Denne dag har børnene lavet den flotte juledekoration, som ses i ­forgrunden.  Børnene spiser frokost, inden de skal sove ­middagslur. Foto: Eva Lyng Johansen
gallery icon

Se billedserie

Dagplejerne mødes til heldagslegestue i Raklev Børnehave, hvor man låner bygningen kaldet Blæksprutten. Denne dag har børnene lavet den flotte juledekoration, som ses i ­forgrunden. Børnene spiser frokost, inden de skal sove ­middagslur. Foto: Eva Lyng Johansen
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De ønsker en ny dagplejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ønsker en ny dagplejer
Kalundborg - 08. december 2018 kl. 12:33
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver onsdag er der heldagslegestue for dagplejebørn i Raklev Børnehave, og klokken 11 er børnene i fuld gang med at spise deres frokost, som består rugbrødsmadder skåret ud i mundrette stykker af dagplejerne.

Asta Salomonsen er teamleder i dagplejen i Børnehusene ved Fjorden i Kalundborg Kommune, hvor der er tilknyttet 17 dagplejere. I et år har hun søgt efter nummer 18 dagplejer, men uden held ind til videre.

- Der er flere forældre, som ønsker at få en dagplejeplads, og i øjeblikket har vi flere børn på venteliste, siger teamlederen.

Dagplejeren skal bo enten i Kalundborg Midtby eller i Nyrup/Raklev.

Malene Petersen, som er uddannet pædagog, har været dagplejer i 13 år, og hun har tidligere arbejdet i en vuggestue. Hun kan godt lide nærværet i dagplejen, og at hun har børnene hele dagen, så hun kan give forældrene besked, hvis der har været noget.

- Du kan give masser af ro til børnene. Mine egne børn har fra en tidlig alder også lært at drage omsorg for børnene, fordi de har haft fire ekstra søskende, siger Malene Petersen.

En ret stor del af dagplejerne nærmer sig pensionsaldernen, så derfor er det ifølge Asta Salomonsen også nødvendigt at fremtidssikre dagplejen for de næste generationer med nye dagplejere, når de andre skal på pension.

Dagplejerne har mulighed for at være sammen med kollegaer, når der er legestue og derudover ses mange af dem i hverdagene til fælles gåture eller legeaktiviteter.

- Jeg er i hvert fald ikke ensom. Der er masser af muligheder for at komme ud, siger Malene Petersen.

Torsdag den 13. december klokken 18 bliver der holdt informationsmøde i Kildehuset Bredekildevej 23 i Kalundborg, hvor man kan høre mere om jobbet som dagplejer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk