3. marts 2021
Borgmester Martin damm og Christian Lerche-Lerchenborg bakser sammen et af de første solcellepaneler på plads. Og så er det ellers bare at fortsætte: Op imod 250.000 paneler skal monteres, inden solcelleparken er færdig. De kinesisk producerede paneler ankommer ad søvejen i i alt 342 containere.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Martin damm og Christian Lerche-Lerchenborg bakser sammen et af de første solcellepaneler på plads. Og så er det ellers bare at fortsætte: Op imod 250.000 paneler skal monteres, inden solcelleparken er færdig. De kinesisk producerede paneler ankommer ad søvejen i i alt 342 containere.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks største: 250.000 solpaneler opstilles ved gods

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største: 250.000 solpaneler opstilles ved gods
Opdateret 13. august 2015 kl. 10:39
Kalundborg - 12. august 2015 kl. 08:04
Af Ole Brandt

Det begyndte med en kontakt med direktør Henrik Møgelvang fra virksomheden Omnisol om et lille solcelleanlæg til eget forbrug.

- Men solceller på taget harmonerer ikke med Lerchenborgs fredede bygninger. I stedet kom et markstykke til en lille solcellepark i spil. Derfra udviklede det sig.

arrow Læs også: Billeder: Danmarks største solcellepark

Det skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Sådan forklarer grev Christian Lerche-Lerchenborg, hvordan han kom til at lægge jord til Danmarks største solcellepark: 80 hektar på Lerchenborgs jorder på Asnæs, som med en forventet årsproduktion på 60 millioner kiloWatt-timer vil kunne forsyne mellem 15.000 og 20.000 husstande med strøm.

I går blev byggestarten på solcellerparken markeret med indbudte gæster og montering af de første solpaneler. Og så er det ellers bare at fortsætte: 250.000 kinesisk producerede paneler skal på plads på de mange kilometer stativer (i alt 4.000 tons stål), og det hele, inklusive rundt regnet 1.000 kilometer kabler, skal være produktionsklart senest midt i december, så anlægget kan begynde at producere, mens det nuværende statstilskud på 102 øre pr. kWh i 10 år står ved magt. Det bliver hvert år reduceret med 14 øre.

Projektudvikleren Omnisol har undervejs entreret med tyske Solmotion og Wirsol for at kunne løfte investeringen på nær den halve milliard kroner.

Wirsol har overtaget anparterne i projektet, og det er en god investering, fastslår forretningsfører Dr. Peter Vest fra Wirsol.

- Asnæs har mange solskinstimer, og samtidig kommer der en kølende vind ind fra havet.

Vinden er vigtig, for hvis de mørke solcellepaneler overophedes, producerer de mindre.

- En kølig dag i maj med megen sol er bedst, siger administrerende direktør Michael Volz fra Solmotion.

Han fik sammen med borgmester Martin Damm æren af at montere det første panel, efter at Martin Damm på vegne af Kalundborg Kommune var blevet rost for hurtig og smidig sagsbehandling.

arrow Byggestart for solcellepark
28. juni 2015 kl. 16:47 Opdateret: kl. 07:42
arrow Lokale kæmpevindmøller er en god investering
26. november 2014 kl. 16:02 Opdateret: kl. 06:38
arrow Solcellepark i støtteklemme
14. juni 2013 kl. 12:20 Opdateret: kl. 08:13
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk