23. oktober 2019
Turister og andre gæster kunne også købe et postkort med motiv fra Strandstræde 15, som kunne sendes hjem, for at fortælle at man var på besøg ved Danmarks mindste hus i Kalundborg. 

Postkort fra 1940?erne  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Turister og andre gæster kunne også købe et postkort med motiv fra Strandstræde 15, som kunne sendes hjem, for at fortælle at man var på besøg ved Danmarks mindste hus i Kalundborg. Postkort fra 1940?erne (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks mindste hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks mindste hus
Kalundborg - 12. november 2018 kl. 18:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt 22 kvadratmeter stort er huset i Strandstræde i Kalundborg.

Medarbejderne på Kalundborg Turistkontor gjorde i mange år meget ud af at fortælle byens gæster, at i Strandstræde 15 ligger Danmarks mindste hus, og mange af turisterne skulle derfor ned for at se det lille minihus.

Der var stor boligmangel i Kalundborg i 1860'erne og på en meget lille grund imellem Strandstræde 13, der er bygget i 1841 og Strandstræde 17, bygget i 1837, blev der i 1863 opført et meget lille hus på lidt over 22 kvadratmeter.

Når det senere blev regnet for Danmarks mindste hus, var det på grund af rækkerne af tagsten, der var på huset.

Flere andre steder var der også små huse, og i Løkken var der et hus med 16 rækker tagsten, og i Ribe et med 14 rækker, men på huset i Strandstræde 15, var der kun 12 rækker tagsten, så det var Danmarks mindste hus, og er det nok stadigvæk, så det skulle måske igen fortælles til byens turister.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk