17. oktober 2019
450 elever fra ungdomsuddannelser fra Fyn og Sjælland dystede onsdag i det første biotekmesterskab i Danmark, der blev holdt i Kalundborg Hallerne. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

450 elever fra ungdomsuddannelser fra Fyn og Sjælland dystede onsdag i det første biotekmesterskab i Danmark, der blev holdt i Kalundborg Hallerne. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Danmarks førstre biotekmestre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Danmarks førstre biotekmestre
Opdateret 23. januar 2019 kl. 16:24
Kalundborg - 23. januar 2019 kl. 16:12
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag blev den første danmarksmester i biotek nogensinde kåret i Kalundborg, da omkring 450 naturvidenskabelige elever mødtes i Kalundborg Hallerne.

Eleverne var udstyret med hvide klappepølser som man kender dem fra fodboldkampene. Stemningen var da også ind i mellem som til et større sportsarrangement, når eleverne klappede, hujede og jublede af hinandens præsentationer.

Hver klasse havde fået til opgave at forberede case indenfor fem områder som alle relaterer til industrivirksomhederne i Kalundborg: fermentering, destillation, enzymaktivitet, spildevandsrensning og kemisk syntese.

Derudover skulle alle casene på den ene eller den anden måde hjælpe med at opfylde et af FNs 17 verdensmål, der blandt andet handler om at bekæmpe forurening

- Der ingen som forventer, at i kan løse alverdens problemer. Det handler om at så et frø, der med tiden kan gøre verden til et lidt bedre sted at være, sagde konferencier Nikolaj Sonne i sin velkomst til de mange deltagere.

Det blev 3.T. fra Stenhus Gymnasium som løb med sejren i det første biotekmesterskab. Vinderklassen blev belønnet med et gavekort på 5.000 kroner, og eleverne havde iført sig de helt store smil, da de modtog præmien.

- På forhånd havde vi været spændte, og vi havde mange sommerfugle i maven inden vi skulle på scenen. Niveauet var meget højt blandt fremlæggelserne, og vi var nervøse for om vi kunne leve op til det som de tidligere hold havde præsteret, sagde Andreas Hansen fra klssen.

Klassens projekt drejede sig om, at forhindre plastikforurening i verdenshavene.

- Vores forslag gik på, at bygge en turbine i forbindelse med et rensningsanlæg, som er i stand til at nedbryde de helt små plastikpartikler som forurener vandet, forklarer klassekammeraten David Munk Klarup.

- Derefter kan vi genbruge det nedbrudte plastik til produktionen af Nylon, så vi er både med til at beskytte naturen mod forurening og får et brugbart produkt ud af det, tilføjer Magnus Markedal.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk