22. oktober 2021
Ole E. Pedersen afleverer underskrifterne til borgmester Martin Damm på sidstnævntes kontor på Kalundborg Rådhus. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Ole E. Pedersen afleverer underskrifterne til borgmester Martin Damm på sidstnævntes kontor på Kalundborg Rådhus. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Damm fik 1.193 ønsker om en cykelsti til Ubby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Damm fik 1.193 ønsker om en cykelsti til Ubby
Kalundborg - 22. maj 2019 kl. 15:12
Af Martin Stokkebro Moestrup

- Folk der arbejder i Kalundborg, vil gerne cykle der, men de tør ikke. Desuden er det en skolevej.

Ole E. Pedersen var sammen med Erik Voss Petersen, Elsebeth Ring Andersen og Lone Rosenberg fra Hvidebæk Lokalråd onsdag en tur på borgmester Martin Damms kontor. Årsagen var, at lokalrådet har samlet 1.193 underskrifter ind til støtte for en cykelsti på Dyssevej, der løber fra Slagelse Landevej og ned til Ubbys byskilt.

Martin Damm understregede, da han modtog underskrifterne, at han kender til ønsket om cykelstien.

- Det er ikke urimeligt. Der bliver kørt stærkt på den vej, og der sker en kedelig sammenblanding med de bløde trafikanter. I 2017 blev Dyssevej derfor også udvalgt af kommunalbestyrelsen til at blive lavet cykelsti på sammen med fire andre strækninger. Så den er jo anerkendt, sagde borgmesteren.

Af de fire andre udvalgte strækninger er der fundet penge til cykelstien til Røsnæs, der bliver lavet i år samt til strækningerne Drøsselbjerg-Kirke Helsinge og Føllenslev-Havnsø, der bliver lavet i henholdsvis 2020 og 2021. De sidste to strækninger er så Dyssevej samt strækningen gennem Kalundborg by fra J. Hagemann-Petersens Alle til Elmegade.

- Så det er den, vi skal kæmpe mod, lød det spontant fra Lone Rosenberg.

Selv om underskrifterne nu er afleveret, er hun langt fra færdig med sagen.

- Jeg stopper ikke her. Der kører små børn på den vej, og man bliver så presset. Jeg var rystet, sidst jeg kørte der. Som cyklister er vi indespærret i kommunen uden den cykelsti, sagde hun.

Lone Rosenberg er i kontakt med Cyklistforbundet for at finde ud af, om de kan give noget støtte til vejen. Dyssevej-strækningen er på tre kilometer, og ifølge Martin Damm er en tommelfingerregel, at det koster to millioner kroner per kilometer at lave cykelsti.

Formand for Hvidebæk Lokalråd Erik Voss Petersen var tilfreds efter mødet med borgmesteren.

- Alt i alt ja. Han kunne ikke love mere, sagde han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk