18. juni 2019
Ifølge Martin Damm skulle tillægsaftalen kun holdes fortrolig, indtil borgergruppen, der arbejder for en anden linjeføring, fik besked om den.Foto: Per Christensen.
Ifølge Martin Damm skulle tillægsaftalen kun holdes fortrolig, indtil borgergruppen, der arbejder for en anden linjeføring, fik besked om den.Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Damm: Raklev-vej er bedste løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Damm: Raklev-vej er bedste løsning
Kalundborg - 22. januar 2019 kl. 14:10
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mindre sandsynligt, at den kommende vej fra Herredsåsen til Hestehavebakken i Raklev bliver en omfartsvej med den linjeføring, der er lagt op til, end hvis vejen skulle munde ud i Nyrupvej. Det mener borgmester Martin Damm (V), der, som Nordvestnyt kunne fortælle mandag, i sidste uge indgik en tillægsaftale om vejen med Gunver Jensen (S), Peter Jacobsen (DF) og Ole Glahn (R).

arrow Læs også: Vejgruppe har skrevet til politikere

Tillægsaftalen betyder i alt 3,5 millioner kroner ekstra til trafiksikkerhedsforanstaltninger i området.

- En linjeføring til Nyrupvej vil animere til at gøre den nye vej til en omfartsvej på grund af trafikken på Nyrupvej. Men det her handler netop om ikke at gøre den til en omfartsvej. Den skal bruges af dem, der bor i området og ikke være en short cut for dem, der vil igennem byen, siger han.

- Så det handler ikke om, at en linjeføring til Nyrupvej er dyrere?

- Nej. Den her placering er bedre. Historisk set har der været tale om, at den nye vej skulle være omfartsvej. Det er jo ikke tilfældet i dag. Herredsåsen i dag er udbygget som boligområde, og derfor skal der ikke være omfartsvej, siger borgmesteren.

Nordvestnyt kom mandag i besiddelse af tillægsaftalen om den nye vej samt en mail fra borgmesteren til medlemmerne af teknik- og miljøudvalget. Heri fremgik det, at den borgergruppe, der arbejder for en linjeføring ned til Nyrupvej ville blive fortalt om aftalen på et »fortroligt møde« i onsdags. I mailen, der er fra i tirsdags, beder Martin Damm medlemmerne om at »respektere«, at tillægsaftalen ikke er offentlig.

- Hvorfor skulle aftalen holdes hemmelig?

- Det skulle den heller ikke. Men det er vel fair, når gruppen tidligere har inviteret os til en snak om vejen, at de så er de første, der får en tilbagemelding i stedet for, at de skal kunne læse om det i avisen, siger borgmesteren.

Ifølge Martin Damm har der ikke været noget hemmeligt over aftalen siden mødet med borgerne i onsdags på trods af sprogbruget i borgmesterens mail.

- Kan du forstå, at det kan virke lidt hemmeligt?

- Jeg synes, det er ordentligt. Vi ville fortælle det direkte til borgergruppen, når de nu har brugt så meget krudt på det. Det, synes jeg personligt, er ordentligt, siger Martin Damm.

arrow Vej til Herredåsen kan kræve ekspropriering
27. januar 2019 kl. 17:17 Opdateret: kl. 16:02
arrow »Forløbet har været mærkeligt«
27. januar 2019 kl. 08:53 Opdateret: kl. 16:04
arrow »Den er ikke det papir værd, den er skrevet på«
22. januar 2019 kl. 14:11 Opdateret: kl. 12:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk