16. oktober 2019
Sortanden er så afgjort dagens fugl. Hensynet til den lille dykand, som opholder sig en del af året i stort tal i Sejerø Bugt, er årsag til, at politikerne på Christianborg har droppet  mølleplanerne i bugten for  at kunne komme videre med udbuddet af kystnære havmølleparker.Foto: Per Huniche
Sortanden er så afgjort dagens fugl. Hensynet til den lille dykand, som opholder sig en del af året i stort tal i Sejerø Bugt, er årsag til, at politikerne på Christianborg har droppet mølleplanerne i bugten for at kunne komme videre med udbuddet af kystnære havmølleparker.Foto: Per Huniche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens fugl: Sortanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens fugl: Sortanden
Kalundborg - 13. april 2016 kl. 13:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er nu meget godt gjort af sådan en lille sort én, siger Magnus Bang Hansen, repræsentant for Dansk OrnItologisk Forening (DOF) i Kalundborg Kommune.

Han glæder sig over, at den lille dykand er årsag til, at Sejerø Bugt nu endegyldigt er ude af spillet om kystnære havvindmølleparker i Danmark.

Beslutningen blev truffet tirsdag af partierne, der står bag Folketingets energiaftale fra 2012 om blandt udbud af kystnære havvindmøller.

- Sortanden har vundet over millioner, konkluderer Magnus Bang Hansen.

Søren Mark Jensen, sommerhusejer ved Svenstrup og med i den gruppe af fastboende og sommerhusejere ved Sejerø Bugt, som har kæmpet ihærdigt mod mølleparken, er lykkelig over afgørelsen.

Han har tidligere bebudet, at sagen ville blive indbragt for EU-domstolen.

- Her ville Danmark være blevet underkendt og den virksomhed, der var begyndt at bygge møller i Sejerø Bugt, ville have været på spanden, fastslår han.

- Til sidst har naturen og fornuften sejren, siger han.

Energi-, forsynings-. og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) understreger i en pressemeddellese, at den grønne omstilling og opsætning af vindmøller ikke må ske på bekostning af vigtige natur- og miljøhensyn.

- Hvis vi tromler hen over dyreliv og naturinteresser, så spænder vi ben for opbakningen til den grønne omstilling. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en afklaring, siger ministeren.

Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) er også godt tilfreds med afgørelsen.

- Kommunalbestyrelsen har afgivet mere og mere kritiske høringssvar, så det er fint, at projektet nu forsvinder. Den sortand må blive den lokale nationalfugl - hvis man kan forestille sig sådan én, siger Martin Damm.

r.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk