2. august 2021
To nye BMW-elbiler på startbanen. Dronen kunne ikke følge med, når det gik stærkt. Foto: Luise Bruen
gallery icon

Se billedserie

To nye BMW-elbiler på startbanen. Dronen kunne ikke følge med, når det gik stærkt. Foto: Luise Bruen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Da BMW gik i luften over Kaldred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da BMW gik i luften over Kaldred
Kalundborg - 13. oktober 2019 kl. 13:35
Af Bjarne Robdrup

ERHVERV: 20 mand fra Tyskland og et dansk filmhold invaderede lørdag Kalundborg Flyveplads med to nye el-biler.

*
Kalundborg Flyveplads ved Kaldred lever normalt sit eget stille liv med få daglige starter og landinger fra det naturskønne anlæg. Men i slutningen af august var banen ramme om de første elektriske fly i Danmark - og lørdag fløj en bilproducent fra klodens øverste hylde, BMW, ind over den 700 meter lange bane, hvor al flyvning blev indstillet i tre timer.

- Ja, man kan godt sige, at det er et par store appelsiner, der er fløjet ned i vores turban, siger bestyrelsesformand for Kalundborg Flyveplads, Mikael E. Sørensen.

I tre timer filmede et dansk selskab, Production Service, to nye BMW-elbiler, BMW I8 og BMW I3, fra jorden - og i luften. Luftbillederne sørgede en specialbygget drone for. Et kamera var monteret bag en tredje BMW, og så drønede køretøjerne ud på startbanen, fanget ind af kamera fra siden og fra op mod 100 meters højde.

Anders Wøldike er serviceproducer fra Production Service, og han styrede - sammen med et tyske hold af instruktører, chauffører og teknikere - løjerne, der ender op i en film på mellem 30 sekunder og halvandet minut.

- Jeg ved ikke, om filmen lander i biograferne. Måske på tv. Og helt sikkert på nettet. Hele verden vil kunne se billeder fra Kaldred, smiler han.

Det danske filmhold og det tyske team ankom midt på eftermiddagen.

- Der er smuk natur, ingen bygninger eller uvedkommende støj, banen ligger rigtigt i forhold til solnedgangen. Derfor Kalundborg, siger Anders Wøldike.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk