24. oktober 2021
Annika Wetterling og Erkan Özden er værter på ?I sandhedens tjeneste?. Foto: Jane Kirstine Lausten
Annika Wetterling og Erkan Özden er værter på ?I sandhedens tjeneste?. Foto: Jane Kirstine Lausten
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DR lærer skoleelever om fake news

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DR lærer skoleelever om fake news
Kalundborg - 21. september 2021 kl. 19:19

Når tommelfingerene robot-­agtigt bevæger sig hen over skærmen på mobilen, om det er på Instagram, Tiktok, Facebook eller et helt fjerde sted, er det ikke altid, at man lige får stoppet op og tænkt, om det er sandt, falskt eller satire, hvad man lige har kigget på.

For at hjælpe på det, har Danmarks Radio de seneste år afviklet et stort, virtuelt nyhedsshow, 'I sandhedens tjeneste', hvor elever i landets 8., 9. og 10. klasser lærer om digital dannelse, fake news og kildekritik. Alt sammen for at blive bedre rustet til at begå sig i en digital nyhedsverden.

Således også i år, hvor DR 23. september arrangerer 'I sandhedens tjeneste' endnu en gang. Her er elever fra fire skoler i Kalundborg Kommune blandt de 32.000 elever, der på landsplan er tilmeldt.

Det er Tømmerup Friskole, Kalundborg Friskole, Høng Skole og Friskolen på Røsnæs.

- Meningen med 'I Sandhedens Tjeneste' er, at de unge skal blive mere kritiske og få en forståelse af, at det ikke er ligegyldigt, hvem man stoler på, og hvor man får sine informationer fra, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder, i en pressemeddelelse.

Arrangementet foregår virtuelt, så alle eleverne er i deres klasseværelser, mens dagens to værter, Annika Wetterling fra DR Nyheders Youtube-kanal og Erkan Özden fra TV-Avisen, gelejder dem igennem dagen.

ask

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk