20. juni 2021
Kalundborg samlede i 2019 flere hundrede unge fra hele landet til Danmarksmesterskaberne i Biotek. I år foregik dysten imidlertid over computerne. Foto: Peter Andersen
Kalundborg samlede i 2019 flere hundrede unge fra hele landet til Danmarksmesterskaberne i Biotek. I år foregik dysten imidlertid over computerne. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM i Biotek blev digitalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM i Biotek blev digitalt
Kalundborg - 07. maj 2021 kl. 14:46
Af Thomas Rye

For tredje år i træk har Kalundborg været værtsby for Danmarksmesterskaberne i Biotek. Konkurrencen fik dog i år en noget anderledes form end normalt, for hvor danmarksmesterskaberne de foregående år samlede flere hundrede unge mennesker fra Kalundborg Hallerne, så blev konkurrencen i år holdt rent virtuelt.

- Corona har også haft sin indvirkning på Biotekmesterskaberne i år, det kommer vi ikke uden om. Så det er foregået hjemme bag skærmen, og antallet af deltagere har også været lidt lavere i år, fordi det heller ikke har været nemt for uddannelsesstederne at samle eleverne. Men til trods for corona og restriktionerne, så har vi tydeligt kunne mærke, der virkelig nogle elever, der har arbejdet for sagen og lagt en god indsats for at være med i opløbet om at blive danske biotekmestre.", siger Steen Skærbæk, der er Senior Director, Enzyme Bulk Produktion & Maintenance ved Novezymes i Kalundborg og som sad med i dommerpanelet ved mesterskabet.

Dette års vindere kommer fra 3G fra Aalborg Tekniske Gymnasium, der stillede op med en case om hormonforstyrrende stoffer i spildevandet.

Formålet med Biotekmesterskabet er, at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder inden for bioteknologi og maskinteknologi i Produktionsdanmark, og arrangørerne håber, at de i 2022 igen kan samle alle deltagerne i Kalundborg.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk