2. juni 2020
Der var godt vejr, og god stemning på Klostertorvet i Kalundborg torsdag, da 22 cyklister fra foreningerne Cykling uden alder og Sund stil mødtes for at markere Danmarks Mentale Sundhedsdag.  Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Der var godt vejr, og god stemning på Klostertorvet i Kalundborg torsdag, da 22 cyklister fra foreningerne Cykling uden alder og Sund stil mødtes for at markere Danmarks Mentale Sundhedsdag. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cyklister i en god sags tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklister i en god sags tjeneste
Opdateret 10. oktober 2019 kl. 19:48
Kalundborg - 10. oktober 2019 kl. 17:39
Af erhvervspraktikanter Tue Johansen og Astrid Rather
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over hele landet fejrede man torsdag den 10./10. klokken 10.10 Dan­marks mentale sundhedsdag ved at cykle en tur på 10 kilometer.

I Kalundborg var man også med, som man har været det de seneste fire år.

- Da vi første gang skulle fejre Danmarks Mentale Sundhedsdag i Kalundborg, var vi kun to deltagere, der mødte op til cykelturen. I dag er vi heldigvis mange flere. I år er der således 22 tilmeldte cykelryttere, blandt andet flere »piloter« fra Cykling uden alder«, fortæller Gert Rømer Markussen, som er medlem af idrætsforeningen Sund stil, og frivillig i Cykling uden alder, og som var arrangør af torsdagens cykeltur i Kalundborg.

Cykling uden alder er en forening, hvor frivillige cykler med beboere fra plejecentrene i Kalundborg Kommune.

- De gamle, demente lyser op, når de kommer ud at cykle. nogle kan pludselig huske, hvor de har boet i deres barndom, hvis vi kører forbi. Alle får en god oplevelse, siger Gert Rømer Markussen.

Torsdagens rute gik gennem Kordilgade, videre ud af Kalundborg over Tømmerup og tilbage igen til Klostertorvet.

Gert Rømer Markussen cyklede selv med, og dannede fortrop gennem Kordilgade.

- Jeg har allerede fået en god opvarmning. Da jeg i morges skulle hente forsyninger til cyklisterne ved Tømmerup Brugs, opdagede jeg at der ikke var mere strøm på mit batteri på cyklen. Derfor måtte jeg cykle fra Tømmerup til Klostertorvet med vognen fuld af vand og frugt uden nogen hjælp. Nu har jeg heldigvis fået ladet mit batteri op. griner Gert Rømer Markussen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk