23. september 2020
Troels Birk Kristoffersen, formand for Røsnæs Udvikling og Beboerforening, håber, at der bliver givet statsligt tilskud til cykelsti på Røsnæs. Her ses han i Røsnæs Fyrtårn. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Troels Birk Kristoffersen, formand for Røsnæs Udvikling og Beboerforening, håber, at der bliver givet statsligt tilskud til cykelsti på Røsnæs. Her ses han i Røsnæs Fyrtårn. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelsti på Røsnæs venter på statstilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelsti på Røsnæs venter på statstilskud
Kalundborg - 03. november 2017 kl. 20:23
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Troels Birk Kristoffersen. formand for Røsnæs Udvikling og Beboerforening (RUB) håber, at trejde gang er lykkens gang, når det gælder cykelsti på Røsnæs.

For seks år siden søgte foreningen første gange statslige puljemidler til en cykelsti på Røsnæs uden held, og senere søgte foreningen igen sammen med Kalundborg Kommune uden held.

Nu har Kalundborg Kommune atter en ansøgning inde hos den statslige pulje til fremme af cykeltrafik, og RUB-formanden håber derfor, at det giver pote denne gang.

- Det vil øge attraktionsværdien for Røsnæs markant, og behovet er blevet endnu større siden første gang vi søgte, fordi trafikken er øget på grund af blandt andet Røsnæs Fyr, Naturrummet og Det Maritime Kktivitetshus på Røsnæs Havn, siger Trols Birk Kristoffersen, som derfor krydser fingre for at det kan lykkedes den tredje gang at få tilskud fra puljen på 100 millioner kroner.

En anden som krydser fingre, er Birgitte Kofod Møller, landskabarkitekt fra Kalundborg Kommune, som har udarbejdet og sendt ansøgningen inden ansøgningfristen den 2. oktober.

Hun regner med, at der kommer svar sidst på året, men der står blot »Meddelelse om tilskudstilsagn eller afslag vil blive fremsendt til ansøger fra Vejdirektoratet så hurtigt som muligt efter endelig politisk behandling«.

Der er søgt til cykelsti fra krydset Nyrupvej/Røsnæsvej til og med Ulstrup, og ifølge ansøgningen vil stiforbindelsen vil være af stor værdi for en bred gruppe af brugere, herunder både skolebørn og bolig-arbejdsstedscyklister til daglig transport samt i endnu højere grad idrætsudøvere og motionister, lokale besøgende, campinggæster og turister til rekreativ cykling.

Den samlede længde er cirka 4.100 meter, og den samlede pris er 17,2 millioner kroner.

Fra den statslige cykelpulje kan der gives op til 40 procent, hvilket betyder, at Kalundborg Kommune selv skal betale 10,3 millioner kroner.

- Hvis vi ikke får det statslige tilskud, så går pengene tilbage i kassen. Det har politikerne lagt op til, siger Birgitte Kofod Møller.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk