23. oktober 2020
Niels Henrik Jensen havde forpagtet Havnegrillen i små 10 måneder, da coronakrisen indtraf og han så sig nødsaget til at lukke butikken permanent. Foto: Per Christensen
Niels Henrik Jensen havde forpagtet Havnegrillen i små 10 måneder, da coronakrisen indtraf og han så sig nødsaget til at lukke butikken permanent. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona satte en stopper for grill-eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona satte en stopper for grill-eventyr
Kalundborg - 18. maj 2020 kl. 18:01
Af Anna Egeris Karstoft

Niels Henrik Jensen - også kendt som »Niller« - havde kun forpagtet Havnegrillen i Kalundborg i små 10 måneder, da coronakrisen indtraf og tvang ham til at lukke butikken, fortæller han nu to måneder senere.

Han er dermed en af de 667 kalundborggensere, der er blevet ledige under coronakrisen i perioden mellem den 16. marts og den 15. maj.

- Jeg var jo glad for det for pokker. Jeg elskede at tale med folk, om de så var unge eller gamle, tykke eller tynde. Jeg nød virkelig at tale med folk, så jeg var virkelig ked af, at jeg måtte dreje nøglen om på denne her måde, fortæller han om beslutningen om at lukke butikken.

Som en lille nyopstartet virksomhed, havde han endnu ikke fået oparbejdet den helt store kassebeholdning, da Mette Frederiksen lukkede landet ned.

Med én fuldtidsansat og flere løsarbejdere kunne han hurtigt regne ud, at det ville blive svært at udbetale løn, når butikken ikke kunne holde åbent.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg skulle ud af det her med så meget skind på næsen som muligt, fortæller han og tilføjer, at han havde hørt, at der kunne gå lang tid, før regeringen ville begynde at udbetale midler til brugerne af deres hjælpepakker.

Derfor blev beslutningen i slutningen af marts at lukke permanent.

Da han begyndte at forpagte Havnegrillen for Michael Schiøler Rasmussen den 1. maj sidste år, lagde han ud med at investere et stort beløb på forbedringer og udskiftning af stort set alt inventar.

- Jeg regnede med at skulle have det i mange år, fortæller Niels Henrik Jensen, der vurderer, at han har tabt flere hundred tusind kroner af egne midler på projektet.

Med et EM i fodbold i sigte havde han store planer for sommeren, der skulle have givet penge på bankbogen. Han havde indledt et samarbejde med Royal Unibrew, der skulle stå for servering af øl, og selv havde han planer om at vise samtlige 51 kampe på storskærm.

- Var det her sket næste år, så havde jeg jo nok klaret det, fortæller Niels Henrik Jensen.

Nu er det snart to måneder siden, at »Niller« måtte vinke farvel til sit projekt i Havneparken, og fokus er nu på fremtiden.

- Nu er det ligesom begyndt at komme på afstand, jeg er afklaret med det. Jeg er allerede nu i gang med at finde noget andet at lave, fortæller han.

Da avisen taler med ham mandag formiddag, har han netop færdiggjort et kursus, der har givet ham et EU-bevis til lastbil.

Han er nemlig begyndt at søge mod vognmandsbranchen, hvor han tidligere har arbejdet i mange år, og her kræves det, at man fornyer sit EU-bevis hvert femte år, fortæller han.

- Man må sgu bare op på den hest igen og klø på, siger Niels Henrik Jensen, der glæder sig til igen at få nogle kollegaer og noget at rive i.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk