21. september 2021
32-årige Christine Søvsø glæder sig til at byde alle kunderne ­velkommen i hendes kommende butik .TEKSTUR. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

32-årige Christine Søvsø glæder sig til at byde alle kunderne ­velkommen i hendes kommende butik .TEKSTUR. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Christine vandt butik: Åbner med dametøj, vintage og kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christine vandt butik: Åbner med dametøj, vintage og kunst
Kalundborg - 19. juli 2021 kl. 07:28

32-årige Christine Søvsø skal nu være med til at sætte gang i bymidten i Kalundborg. Det var nemlig hensigten med konkurrencen »Vind en butik«, som hun er den første vinder af. Det er Kalundborgegnens Erhvervsråd, der udskrev konkurrencen sidste år, hvor alle kunne byde ind med en forretningsidé og så med masser af kompetent hjælp få gang i en blomstrende butik.

Christine Søvsø har planer om at åbne en butik med tre koncepter: dametøj, luksus genbrugstøj, smykker og tasker (vintage-afdelingen) samt kunst.

Det er på Bredgade 51, hvor tidligere Herreshoppen havde adresse, at Christine Søvsø åbner sin butik, som får navnet: .TEKSTUR.

- Og det skal være en oplevelse at komme ind i den butik, derfor har jeg valgt at åbne med tre koncepter. Navnet har jeg givet på grund af den beskaffenhed, som tiltrækker os ved blandt andet lækre stofkvaliteter og overflader/dybder på kunstværker. Det handler om den sanselighed, vi oplever i forskellige materialer og strukturer, forklarer Christine Søvsø.

Den nye butiksindehaver satser udelukkende på danske brands - blandt andre: Gestuz, Karen By Simonsen, Day Birger et Mikkelsen, 2NDDAY, ICHI samt et nyt mærke - Atelier.

Og så er der lagt op til, at det er lokale kunstnere fra det vestsjællandske, som skal lave salgsudstillinger i lokalet.

Vintageafdelingen kommer til at fungere på den måde, at kunderne kan medbringe brugt tøj af høj kvalitet, som Christine Søvsø kvalitetstjekker og efterfølgende sælger i butikken, hvor hun så tage en procentdel af prisen.

Christine Søvsø stammer fra Kalundborg, men er lige nu bosat i København. Sammen med sin kæreste er hun nu på vej tilbage til Kalundborg igen efter 13 år væk fra byen.

Hun har været i salgsbranchen i 13 år - først med tøj og lige nu handler det om smykker i jobbet som retail manager i smykkefirmaet Dulong Fine Jewelry.

Den nye butiksindehaver har læst på Copenhagen Business School og har desuden en master i arkæologi. Ved vævefestivalen for tre år siden deltog Christine Søvsø som nyuddannet, forhistorisk arkæolog med speciale i oldtidens tekstilredskaber. På Fugledegård fortalte hun om tekstilfremstilling i oldtiden og særlig vikingernes væv med vægte forneden var omdrejningspunkt i hendes foredrag.

Men Christine Søvsø er dog ikke i tvivl om, at det er i butiksbranchen, hun skal arbejde.

Hun ventede dog i lang tid på at reagere på den mulighed, som blev lanceret af Kalundborgegnens Erhvervsråd og hvor man får masser af starthjælp. Hun ventede så længe, at tidsfristen var overskredet, men da projektleder Morten Hass Augustsen hørte om den idé og det koncept, som Christine Søvsø præsenterede, så opfordrede han hende til at komme i gang med at realisere planerne.

- Det var oprindeligt min plan først at gå i gang lidt senere, men nu gør vi det, siger en glad og forventningsfuld Christine Søvsø.

Det første år er det planen, at hun vil drive butikken alene.

Dermd har Kalundborgegnens Erhvervsråd fundet den første vinder af »Vind en butik«. Nu gælder det så Høng og Gørlev, hvor Kalundborgegnens Erhvervsråd også vil stå for at koordinere og for at samle en lille gruppe af erfarne erhvervsfolk og detailhandlende, der kan fungere som sparringspartnere for de to initiativrige personer, der kan tænke sig at åbne en butik i de to byer.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk