22. oktober 2021
Sådan forventes Professionshøjskolen Absalons nye campus i biotekbyen at se ud, når det indvies i starten af 2021. PR-foto
Sådan forventes Professionshøjskolen Absalons nye campus i biotekbyen at se ud, når det indvies i starten af 2021. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campusbyggeri starter i december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campusbyggeri starter i december
Opdateret 04. april 2019 kl. 11:06
Kalundborg - 04. april 2019 kl. 10:51
Af Anna Egeris Karstoft

Som vi tidligere har beskrevet har Professionshøjskolen Absalon allerede siden sidste sommer arbejdet på at realisere et nyt campusbyggeri til deres bioanalytiker- og diplominginiørstuderende på Stejlhøj i biotekbyen i Kalundborg.

arrow Læs også: Ny campus til 60 millioner

Nu har skolens bestyrelse endeligt besluttet på et møde i går eftermiddags, at byggeriet bliver en realitet, og det forventes, at det første spadestik til det nye campus kan tages allerede til december, fremgår det af en pressemeddelelse fra Absalon.

- Kalundborg huser ét af de største bioteknologiske industriområder i Norden, og der er massivt behov for højt kvalificeret arbejdskraft specielt inden for de tekniske fag. Ved at etablere det ny Campus Kalundborg er vi med til at imødekomme det behov og på den måde sikre en fremtidig vækst i byen og hele Region Sjælland, udtaler Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk i pressemeddelelsen.

Professionshøjskolen bor i dag til leje, med de to uddannelser, på Kalundborg Gymnasium. Nu oplyser skolen, at de studerende, undervisere og forskere kan se frem til at flytte ind i de helt nye bygninger i 2021.

Absalons nye campus kommer til at ligge tæt på EUC Nordvestsjællands nye gymnasium på Stejlhøj, som skal opføres i 2020, og som kommer til at huse htx, hhx, eux og eud.

Rektor ved Professionshøjskolen Absalon Camilla Wang forventer, at der kommer til at være et samarbejde mellem de to institutioner.

- Det er helt klart planen, at vi skal se på, om der er nogle faciliteter, de kan dele, siger hun og uddyber, at det for eksempel kunne være et samarbejde omkring kantinen eller biblioteket.

- Der kan både være nogle økonomiske fordele og nogle fordele for studiemiljøet, siger hun.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk