13. december 2019
Vesterlyng Camping ligger i smukke naturomgivelser med hedelandskab, marker, hav og strand lige ved hånden. Campingpladsen har også sine egne geder, der bliver fodret hver morgen. Foto: Anna Egeris Karstoft
gallery icon

Se billedserie

Vesterlyng Camping ligger i smukke naturomgivelser med hedelandskab, marker, hav og strand lige ved hånden. Campingpladsen har også sine egne geder, der bliver fodret hver morgen. Foto: Anna Egeris Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Camping ved strand, hav og hede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Camping ved strand, hav og hede
Kalundborg - 17. juli 2019 kl. 16:59
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vesterlyng Camping grænser op til det smukke hedelandsskab ude på Eskebjerg Vesterlyng, hvor flokke af galloway-køer går og græsser og en børnevenlig strand, der er blevet kåret Danmarks tredjebedste, ligger i fredelige omgivelser uden nærliggende huse.

- Jeg tror mange af dem, som kommer her får koblet fra, der er ro, og der er grønt til øjnene, siger Torben Berner, der har været indehaver af campingpladsen i nu 16 år.

Campingpladsen stammer fra 60'erne. Dengang lå der en gård på stedet, hvis ejer begyndte at leje fasttømrede skurvogne ud til feriegæster på lidt uformel basis. Inden Torben Berner overtog foretagendet, har campingpladsen været ejet af det daværende Bjergsted Kommune og senere af Dansk Camping Union.

Inden Torben Berner købte campingpladsen i 2003, havde han aldrig sat sine ben på egnen. Egentlig er han uddannet geolog og boede dengang med sin familie i Sri-Lanka, hvor han var udstationeret som chef for et kyst- og havnaturbevaringsprogram i organisationen IUCN.

- Vi havde nogle venner i Sri-Lanka, der kom fra Vipperød, der sagde, at Eskebjerg Vesterlyng var et fedt område, fortæller Torben Berner, der sammen med sin ekskone var kommet frem til, at det kunne være attraktivt at få sig et sæsonarbejde, der gav mulighed for mere flekstid. Så han bød på campingpladsen, som han nu har været indehaver af lige siden.

- Jeg kommer til at elske området mere og mere, både professionelt og privat. Det er verdens fedeste område, naturen skifter karakter i løbet af året, siger indehaveren, der bor i et hus ved campingpladsen med sin kæreste Lotte, der også arbejder på stedet.

Ud over den smukke natur har campingpladsen flere andre ting at byde på lige fra swimmingpool, minigolfbaner, shelterplads og en flok geder, som hver morgen bliver fodret. Campingpladsen har også en lille købmand og en café, der blandt andet serverer kød fra de galloway-køer, der går og græsser et stenkast derfra. Torben Berner er også overbevist om, at den sociale dimension spiller en stor rolle for campingpladsen besøgende, der primært består af børnefamilier med børn i alderen 0-12 år og seniorer. Mange kommer fra Sjælland, men der er også gæster fra resten af landet og Europa.

- Det er jo en minioase, hvor folk får relationer, siger Torben Berner og tilføjer, at rigtig mange af gæsterne er sæsoncampister og gengangere fra tidligere år. Campingpladsen får dog også nogle 1000 nye gæster hvert år, der ofte har fået stedet anbefalet. På en rundtur rundt på pladsen, hvor der i alt kan være 1200 gæster, hilser indehaveren da også på flere af campisterne, som han er på fornavn med.

En af dem er Hanne Nielsen på 65 år, der holder en uges ferie med sine to børnebørn på 13 og 14 år. Det er syvende gang, hun besøger Vesterlyng Camping.

- Jeg synes, der er de ting, jeg kan lide. Pladsen er ikke så stor, og der er pool og en skøn strand halvanden kilometer væk. Man får fantastisk mad i caféen, og så holder de nogle gode sommerfester, siger Hanne Nielsen, der fandt campingpladsen via en søgning på nettet.

Fra juni til midt august serveres der for eksempel helstegt pattegris ved caféen hver lørdag.

På Vesterlyng Camping kan man både overnatte i en af de 10 træhytter på stedet, ligesom man kan sove i telt eller campingvogn. Man kan også leje en af de campingvogne, som nogle af sæsongæsterne har stående på pladsen. Det foregår igennem deleplatformen camptravel, som Torben Berner ejer og driver.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk